5/10/20

Αυστηρά μέτρα σε 5 χωριά Θήβας και Χαλκίδας την προηγούμενη εβδομάδα με εντολή Χαρδαλιά. Αρνητικές για κορωνοϊό οι επαφές του προμηθευτή στη Λιβαδειά

 Ισχυρή σύσταση (μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου) για μέτρα αυτοπροστασίας από τον κορωνοϊό σε οικισμούς του Δήμου Θηβαίων και Δήμου Χαλκιδέων απηύθυνε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (30/9) η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

“Έκτακτη προειδοποίηση σε κατοίκους οικισμών του Δήμου Θηβαίων Βοιωτίας και του Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας να τηρήσουν πιστά τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό έστειλε η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας σε συνέχεια των στοιχείων που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση 63χρονης ημεδαπής που βρέθηκε θετική στον νέο ιό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «ΝΙΜΤΣ».

Συγκεκριμένα, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, για «επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19”, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση

Και συμπλήρωνε: “Απευθύνεται ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΣΤΑΣΗ στους κατοίκους των κάτωθι περιοχών: Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και Λουκίσσια του Δήμου Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, για πιστή τήρηση των κάτωθι μέτρων αυτοπροστασίας: Παραμονή εντός των οικιών και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης. Χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς. 

Μη προσέλευση των μαθητών σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα όλων των βαθμίδων και Μη μετακίνηση των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από τους οικισμούς αυτούς προς την εργασία τους, για την αποφυγή κινδύνου διασποράς και την προστασία των λοιπών εργαζομένων”.

Κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, απευθύνθηκε ισχυρή σύσταση και στους εργοδότες, οι οποίοι απασχολούν στις επιχειρήσεις τους κατοίκους των περιοχών αυτών, να αποδεχθούν τη μη προσέλευση των εργαζομένων, χωρίς καμία περαιτέρω επίπτωση.

Επίσης την 1η Οκτωβρίου  το πρωί, 4 Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ επισκέφθηκαν τις συγκεκριμένες περιοχές για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων.

Η ανησυχία ήταν μεγάλη στα τέσσερα χωριά του Δ. Θηβαίων που τέθηκαν σε περιορισμό μετά τον εντοπισμό του κρούσματος κορονοϊού σε 63χρονη που βρέθηκε στην κηδεία του αδερφού της με 200 ακόμη άτομα. 

Να σημειωθεί ακόμα οτι στη περιοχή βρέθηκε απο την πρώτη στιγμή η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη υγείας, τον εντεταλμένο σύμβουλο της περιφέρειας για θέματα υγείας και τον υπεύθυνο γιατρό της περιφέρειας. 


Ολοκλήρωση της διαδικασίας και κοινή ανακοίνωση Δήμου Θήβας και ΠΕ Βοιωτίας

Μετά από τις συντονισμένες ενέργειες και οδηγίες από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Θηβαίων και με τη συνδρομή του ΕΟΔΥ, ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιδημιολογικής σάρωσης πεδίων.

Τα αποτελέσματα από τα Rapid Test όπως έκαναν γνωστό η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας  Αρμόδιος για τη Διαχείριση του Covid-19 Ανδρέας Τοούλιας, ήταν όλα αρνητικά και αναμένονται τα αποτελέσματα των μοριακών Test που πραγματοποιήθηκαν όπου ενδείκνυτο. 

Παράλληλα έγινε άρση  της σύστασης μη προσέλευσης των μαθητών στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης καθώς και η σύσταση για μη μετακίνηση των εργαζομένων, ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, από τους οικισμούς αυτούς προς την εργασία τους, τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας από τον covid-19 (χρήση μάσκας, αποστάσεις, υγιεινή χεριών. 


Αρνητικές για κορωνοϊό οι επαφές του προμηθευτή στη Λιβαδειά

Αρνητικά στον ιό βρέθηκαν τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο Λιβαδειάς μετά το κρούσμα του κορονοιού σε οδηγό προμηθευτικής εταιρείας σε καταστήματα εστίασης.

Να σημειωθεί οτι αρκετοί ήταν οι επιχειρηματίες - επαφές του οδηγού, που έσπευσαν στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς για το τεστ ανίχνευσης του ιού.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου