13/10/20

Κορωνοϊός: Στο επίπεδο 2 η Βοιωτία, Κλείσιμο της εστίασης από 12.30 έως 5 τα ξημερώματα, κρούσματα και σε σχολεία

 

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι επιστημονικές και οι υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς ο αριθμός των σοβαρά πασχόντων από κορωνοϊό ολοένα και αυξάνεται, με τις δομές υγείας της Αττικής να δέχονται το μεγαλύτερο «φορτίο».

Με σκοπό να μπει ένα «φρένο» στην εκτόξευση των κρουσμάτων, τόσο στην Αττική, όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας που φλερτάρουν με το «κόκκινο» στο «χάρτη» της επικινδυνότητας, η κυβέρνηση από χθες Δευτέρα έθεσε σε εφαρμογή ένα νέο πακέτο μέτρων ανά περιοχή. 

Στο πλαίσιο αυτό, οι 74 περιοχές της χώρας εντάσσονται σε τέσσερα επίπεδα: ετοιμότητας (πράσινο), επιτήρησης (κίτρινο), αυξημένης επιτήρησης (πορτοκαλί) και αυξημένου κινδύνου.

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες.

Τα μέτρα ανά περιφερειακή ενότητα θα είναι ανάλογα με το επίπεδο συναγερμού. 

Με βάση τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας για την αντιμετώπιση της διασποράς του Κορωνοϊού με τα 4 επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων οι νομοί Βοιωτίας Εύβοιας και Φθιώτιδας στη Στερεά έχουν χαρακτηριστεί επιπέδου 2. Με βάση τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε βαθμό επιτήρησης. 

Στα μέτρα λοιπόν που προβλέπονται γι ΄αυτό το επίπεδο είναι και το κλείσιμο της εστίασης από τις 12.30 το βράδυ και μέχρι τις 5 τα ξημερώματα. Το μέτρο  ισχύσει από την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου. 

Μεταξύ άλλων μάσκα απαιτείται σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας, σε όλους τους εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό ενώ ειδικότεροι κανόνες μπορεί να προβλέπονται για συγκεκριμένους χώρους.

Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 3 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, εκ των οποίων συνδέεται με γνωστή συρροή.

Συγκεκριμένα στη Βοιωτία, τα κρούσματα εντοπίζονται σε τρεις διαφορετικές περιοχές. Το ένα κρούσμα εντοπίζεται στη Λιβαδειά και αντιστοιχεί σε μία γυναίκα 61 ετών, το άλλο στην Αλίαρτο και αφορά μία ηλικιωμένη γυναίκα 88 ετών και το τρίτο είναι ένας 45χρονος αλλοδαπός στο Σχηματάρι. 

Τέλος 3 κρούσματα για την Βοιωτία έδωσε και χθες Δευτέρα ο ΕΟΔΥ.

Μα σημειωθεί επίσης ότι κρούσματα σημειώθηκαν και σε σε σχολεία της Λιβαδειάς με αποτέλεσμα να κλείσουν τμήματα για 15 ημέρες και τα παιδιά να παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους. 

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου