8/9/20

Eγγραφές στο ΣΔΕ σε Ορχομενό και Θήβα για όσους ενήλικες θέλουν να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου

ORCHOMENOS-PRESS: Καθημερινά οι εγγραφές στο ΣΔΕ Ορχομενού ... για όσους  ενήλικες θέλουν να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου

Το  ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ Ορχομενού, ένα από τα παλαιότερα σχολεία του θεσμού, ανακοίνωσε πως ήδη από την 1η Σεπτέμβρη 2020 μέχρι και το τέλος του μήνα, κάθε απόγευμα 5-8 μμ  στο χώρο του σχολείου πραγματοποιούνται εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχουν τη δυνατότητα σε ενήλικες, 18 ετών και άνω, που δεν έχουν τελειώσει το γυμνάσιο, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου. 

Από το 2000 μέχρι σήμερα ιδρύθηκαν και λειτουργούν 76 ΣΔΕ σε όλη τη χώρα όπως και 23  παραρτήματα (τμήματα εκτός έδρας). 

Δώδεκα  Σχολεία λειτουργούν μέσα σε σωφρονιστικά καταστήματα. 

Στη Βοιωτία λειτουργεί Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον Ορχομενό και στη Θήβα.

Σε μια ιδιαίτερη σχολική χρονιά λόγω κορονοϊού το δυναμικό του ΣΔΕ Βοιωτίας ήταν ιδιαίτερα αυξημένο.  

Αποφοίτησαν 26 μαθητές από το ΣΔΕ Ορχομενού και 19 μαθητές από το Τμήμα της Θήβας. Αξίζει να τονίσουμε πως 7 από τους εκπαιδευομένους μας, έδωσαν εξετάσεις και απόκτησαν Πιστοποίηση Γνώσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών! 

Ένα μεγάλο ποσοστό των αποφοίτων των ΣΔΕ συνεχίζει στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Γενικό Λύκειο) και αρκετοί έχουν προχωρήσει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ-ΤΕΙ). 

Η εμπειρία τους από τη συνέχιση των σπουδών τους στο τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα καθώς και οι επιδόσεις τους μαρτυρούν ότι αυτό που κέρδισαν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ότι έχουν μάθει πώς να μαθαίνουν.

“Θέλουμε να συγχαρούμε  θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες, που κατάφεραν   να πετύχουν την εισαγωγή τους στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τους ευχόμαστε ολόψυχα να έχουν καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία”, σημειώνει καταλήγοντας στην ίδια ανακοίνωση η Διεύθυνση του Σχολείου.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου