29/9/20

Όχι στην αποδυνάμωση του Κ.Υ. λέει η Αλίαρτος

Με επιστολή προς τον Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ., Φώτη Σερέτη, ο Δήμαρχος Αλιάρτου - Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης ξεκαθαρίζει ότι δεν θα γίνει ανεκτή καμία υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας.

“Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Θηβών, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Αυτό αποτελεί σίγουρα μια τραγική υποβάθμιση ενός νοσοκομείου, που στην ευθύνη του έχει μια εκτεταμένη περιοχή με χιλιάδες κατοίκους, αλλά και μια πολύ μεγάλη βιομηχανική ζώνη”σημειώνει ο κ. Ντασιώτης.

Και προσθέτει: “Ταυτόχρονα με αυτή την είδηση όμως, διαβάσαμε ανακοινώσεις τοπικών πολιτικών παραγόντων, πως η κλινική θα λειτουργήσει με γιατρούς που θα μετακινηθούν από άλλες δομές, μεταξύ των οποίων 2 από το Κ.Υ. Αλιάρτου”.

Μια τέτοια εξέλιξη σύμφωνα με τον Γ. Ντασιώτη είναι άστοχη και δημιουργεί προβλήματα παρά λύνει.

“Φαντάζομαι πως αυτό που επιθυμούμε είναι να λειτουργεί η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Θήβας με ιατρικό προσωπικό της αντίστοιχης ειδικότητας και να παρέχει υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου, ενώ ταυτόχρονα η παροχή πρωτοβάθμιας υγείας και πρόληψης από το Κέντρο Υγείας να λειτουργεί ως ανάχωμα στη συσσώρευση ασθενών στα νοσοκομεία,κάτι που επιβάλλεται και λόγω πανδημίας.

Με τη λύση που προκρίνεται τίποτα από αυτά δεν επιτυγχάνεται”, τονίζει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει: “Ενώνουμε τη φωνή μας με τους συμπολίτες μας και την αυτοδιοίκηση του όμορου Δήμου Θήβας για την λειτουργική στελέχωση του Νοσοκομείου Θηβών, που φυσικά εξυπηρετεί πλήθος πολιτών και από την ευρύτερη περιοχή και την βιομηχανική ζώνη.

Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία και του Δήμου Λεβαδέων και των κατοίκων κεντροδυτικής Βοιωτίας για παροχή υπηρεσιών υγείας από το ΓΝ Λιβαδειάς.

Κατανοούμε την εξάντληση των αντοχών Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που, εν μέσω πανδημίας, αγγίζουν τα όρια της αυτοθυσίας.

Όμως τίποτα από αυτά δεν είναι σε θέση να μας πείσει ότι πρέπει να υποβαθμιστεί το Κ.Υ. Αλιάρτου, το οποίο δεν εξυπηρετεί ένα μικρό Δήμο, αλλά προσφέρει υψηλού επιπέδου πρωτοβάθμια υγεία στην κεντρική Βοιωτία, καλύπτοντας πληθυσμό περίπου 30.000 κατοίκων”.

Καταλήγοντας υπογραμμίζει μεταξύ άλλων οτι “η τοπική κοινωνία δε θα επιτρέψει να χαθούν τα ελάχιστα που μας έχουν απομείνει...”

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου