22/9/20

Η. Τραμπάκουλος για Θήβα: Κάντο όπως η Λάρισα

 Πρόσφατα εγκαινιάστηκε στη Λάρισα ένα υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα που θα στεγάσει τα όνειρα και τις ελπίδες των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών του Ειδικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ).

“Μπράβο στη Λάρισα και στους ανθρώπους που βοήθησαν να υλοποιηθεί το όραμα”, σημειώνει ο Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας στο Δήμο Θηβαίων και εκπαιδευτικός Ηλίας Τραμπάκουλος και προσθέτει:

“Μοιραία, ήρθαν στη σκέψη και  το μυαλό μου τα ειδικά σχολεία της Θήβας. Φαίνεται ότι, για τους κρατούντες, στο Λουτουφί και το Κοντίτο πηγαίνουν μαθητές «ενός κατώτερου θεού». Χώροι μικροί και λίγοι, λυόμενα, τουαλέτες ελάχιστες και μη προσβάσιμες για τα παιδιά που θέλουν χώρο για να κινηθούν, να εκτονωθούν, να εκφραστούν”. 

Ακολούθως επισημαίνει:

“Η σύγχρονη παιδαγωγική ως πιο πολυσυζητημένες λέξεις έχει τις λέξεις « ένταξη-ενσωμάτωση- συμπερίληψη». Ως φαίνεται δεν έχουν φτάσει στα αυτιά αυτών που αποφασίζουν και είναι άγνωστες στο λεξιλόγιό τους.

Στη Θήβα, στην περιοχή του Ταχίου, υπάρχουν οικόπεδα του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) που μπορούν να παραχωρηθούν στον Δήμο Θηβαίων και να δρομολογηθεί η χρηματοδότησή τους από ευρωπαϊκά προγράμματα, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τις Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ) ή από άλλες πηγές. Συσκέψεις, πιέσεις, προτάσεις έχουν γίνει κατά καιρούς χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Δύσκολο εγχείρημα αλλά δεν έχουν γίνει ούτε τα πρώτα βήματα, ούτε ο σχεδιασμός, ούτε πρόταση για παραχώρηση του οικοπέδου”.

Και καταλήγει: “Επειδή το ΕΕΕΕΚ Λάρισας έγινε με δαπάνες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και επειδή η δική μας περιφέρεια δεν έχει χρηματοδοτήσει κανένα μεγάλο έργο στον χώρο της εκπαίδευσης θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να μπει ως αίτημα αιχμής και διεκδίκησης η ίδρυση συγκροτήματος ειδικών σχολείων στην περιοχή Ταχίου Θήβας δίπλα από το 6ο Δημοτικό Σχολείο.

Το οφείλουμε στους πολίτες, τους εκπαιδευτικούς αλλά- πρώτα και κύρια- στους γονείς και τους μαθητές με προβλήματα και αναπηρίες...” 

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου