22/9/20

Ερώτηση & Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων απο την Γ. Πούλου για την ανεξέλεγκτη συσσώρευση ΑΠΕ στη Βοιωτία

Η Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου κατέθεσε  ερώτηση, καθώς και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας απαντήσεις και στοιχεία σχετικά με τα σημαντικά προβλήματα επιβάρυνσης του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος που προκαλούνται σε πολλές περιοχές της Βοιωτίας από την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών πάρκων. 

Την Ερώτηση συνυπογράφουν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. 

Οι βουλευτές ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς “να ανταποκριθούν στις απολύτως δικαιολογημένες ανησυχίες των κατοίκων αναφορικά με τις σχεδιαζόμενες εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών στις κορυφές της Παλιοβούνας και της Μεγάλης Λούτσας, αλλά και στην Κοιλάδα των Μουσών, καθώς και για τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στον Προφήτη Ηλία”. 

Επίσης ενημερώνουν  τους αρμόδιους Υπουργούς για τον έντονο προβληματισμό που εκφράζουν οι αγρότες “σχετικά με το καθεστώς αδιαφάνειας και αθέμιτων πρακτικών κατά την αδειοδότηση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάρκων σε παραγωγικές γαίες και η οποία απειλεί να αλλοιώσει τον αγροτικό παραγωγικό χάρτη”. 

Παράλληλα καλούν τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να λάβει σοβαρά υπόψιν την εύλογη δυσαρέσκεια των Δήμων “αναφορικά με τις προβληματικές συνθήκες διαβούλευσης για την αδειοδότηση των ΑΠΕ, καθώς και τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια που αυτές επιβάλουν, και οι οποίες καθιστούν την όλη διαδικασία γνωμοδότησης εντελώς προσχηματική”.  

Καταλήγοτας ζητούν την κατάθεση αναλυτικών στοιχείων αναφορικά με τις εγκαταστάσεις ΑΠΕ, τόσο για τις ήδη εγκεκριμένες αιτήσεις όσο και τις υπό εξέταση,  σε ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, και ειδικά στη Βοιωτία. 

“Τα στοιχεία αυτά, που θα κοινοποιηθούν στη συνέχεια σε όλους τους τοπικούς φορείς, θα επιτρέψουν στην τοπική κοινωνία να σχηματίσει, για πρώτη φορά, μια σαφή εικόνα για το τοπίο των ΑΠΕ στη Βοιωτία”, σημειώνει η κ. Πούλου.    


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου