8/9/20

Έντονες αντιδράσεις στη Θήβα για την υποστελέχωση του νοσοκομείου

Την περασμένη εβδομάδα  πραγματοποιήθηκε  μετά  από  κάλεσμα  του Ιατρικού  Συλλόγου και του Σωματείου  Συνταξιούχων Επαρχίας  Θήβας ΟΑΕΕ  στο  συνεδριακό  κέντρο  σύσκεψη  φορέων  με  θέμα τα προβλήματα και το μέλλον του νοσοκομείου.

Όπως επισημάνθηκε μεταξύ άλλων το Παθολογικό τμήμα του νοσοκομείου δικαιολογεί βάσει οργανογράμματος  5 οργανικές θέσεις  ιατρών παθολόγων, ενώ τώρα λειτουργεί με 1, (οι τρείς  έχουν μεταφερθεί με απόσπαση  σε άλλα νοσοκομεία  ενώ   οι οργανικές  θέσεις φαίνονται ότι απασχολούνται στο νοσοκομείο της Θήβας  και ο ένας είναι άρρωστος) συνάμα  “δεν  μπορεί να εξυπηρετηθεί κανένας ασθενής ούτε στα επείγοντα,  αλλά ούτε  στους  ορόφους  που νοσηλεύονται οι υπάρχοντες  ασθενείς”.

Με την παδημία του Κορωνοϊού τα προβλήματα  εντείνονται.

“Κοινή απόφαση όλων ήταν, ότι αν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και συγκεκριμένα υπάρχει ελλειψη δύο παθολόγων. Θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις!

Πολίτες της επαρχίας Θήβας, Δήμαρχος, Περιφέρεια, Βουλευτές, Σωματεία και Σύλλογοι όλοι μαζί οργανωμένοι στον αγώνα για να κρατήσουμε το νοσοκομείο μας ανοιχτό”, τόνισε ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θήβας Δημήτρης Θεοδώρου.

Και πρόσθεσε: “Εμείς λοιπόν οι απόμαχοι της εργασίας και όχι της ζωής, όπως πολλοί το επιθυμούν, θα είμαστε στη πρώτη γραμμή στον δρόμο του αγώνα!”.

Δυναμικές κινητοποιήσεις πρότεινε και το Εργατικό Κέντρο Θήβας αν μετά απο νέες επαφές δεν λυθούν τα προβλήματα.

Μεταξύ άλλων επισημάνθηκε όπως σημειώνει το Ε.Κ. ότι παρά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας  Στ. Ελλάδας και τον Υφυπουργό υγείας, και ενώ υπήρξε διαβεβαίωση πως δεν θα υπάρξει θέμα στην πορεία, τελικά δεν προχώρησε τίποτα.

“Μπορούμε να πετύχουμε μόνο με τον αγώνα στους δρόμους στις πλατείες  ενωμένοι  μια γροθιά! Όλοι  πρέπει να είμαστε σε  επαγρύπνηση     για να  σώσουμε το Νοσοκομείο ως Δευτεροβάθμια Μονάδα Υγείας και όχι με υποβάθμιση σε Κέντρο  Υγείας που θέλουν να το  κάνουν”, τόνισε το Ε.Κ.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου