29/9/20

Οδηγίες για τη χρήση μάσκας στο σχολείο

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας , η 1η Συνεδρίαση της Θεματικής Επιτροπής "ΥΓΕΙΑΣ"  της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, υπό την Προεδρία του κ. Ιωάννη  Συκιώτη – Δημάρχου  Καμένων Βούρλων.

Στην Επιτροπή συμμετέχουν επίσης ο Δήμαρχος Θηβαίων κ.  Γεώργιος  Αναστασίου ως Αντιπρόεδρος, η κα Ιωάννα Δαριβέρη  (Δημ. Συμ/λος  Δήμου Χαλκιδέων), ο κ. Πέτρος  Αρκουμάνης   (Δημ. Συμ/λος  Δήμου  Λεβαδέων), ο κ. Κων/νος  Θεόπουλος  (Δημ. Συμ/λο  Δήμου Μακρακώμης), ο κ. Νικόλαος Κοντοπάνος (Δημ. Συμ/λος  Δήμου Καμένων Βούρλων), η κα Ευδοξία (Εύη) Κονιαβίτη (Δημ. Συμ/λος  Δήμου Καρπενησίου), η κα Αικατερίνη - Ευγενία  Καλυβιώτη (Δημ. Συμ/λος  Δήμου Δελφών) και  ο κ.  Ιωάννης  Σκαρμούτσος (Δημ. Συμ/λος  Δήμου Δομοκού).

Τα Μέλη της Επιτροπής μέσα από τις τοποθετήσεις τους και την ιδιαίτερα εποικοδομητική μεταξύ τους διαλογική συζήτηση, έθεσαν το πλαίσιο λειτουργίας και όρισαν το Πρόγραμμα Δράσης της Επιτροπής. Επίσης, συζήτησαν για τους βασικούς άξονες προτεραιοτήτων στους οποίους θα εστιάσει η Επιτροπή, προκειμένου να διαμορφωθούν οι θέσεις και οι προτάσεις, οι οποίες θα κατατεθούν στο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. και στην Κ.Ε.Δ.Ε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στην κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνουμε λόγω της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού (COVID19) και στις τραγικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν αν δεν ακολουθηθούν κατά γράμμα τα μέτρα και οι οδηγίες των ειδικών. 

«Δεδομένων των αδυναμιών του εθνικού συστήματος υγείας και της επιθετικότητας του ιού, αν δεν τηρηθούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας από τον COVID19, ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρξει πολύ σύντομα πληρότητα στις ειδικές κλίνες των νοσοκομείων και οι θάνατοι να αυξηθούν σημαντικά», συμφώνησαν τα Mέλη. 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Γιάννης Συκιώτης επεσήμανε τα εξής: « Μπορούμε και πρέπει να συμβάλλουμε κι εμείς στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενημερώνοντας και συμβουλεύοντας τους πολίτες. Έχουμε όλοι μας αγαπημένα πρόσωπα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και οφείλουμε να τους προστατεύσουμε. Πρέπει να ακολουθούμε κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών. Τα στοιχεία δείχνουν ότι θα ακολουθήσει μια δύσκολη περίοδος για τη χώρα μας μέχρι την ευρεία διανομή και χρήση εμβολίων. Η ημέρα που θα έχουμε αφήσει πίσω μας τον κορωνοϊό δεν είναι μακριά. Ωστόσο μέχρι την ημέρα εκείνη θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Τέλος, η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την αναδημοσίευση του κειμένου με τίτλο: «Οδηγίες για τη χρήση μάσκας στο σχολείο» της Ελληνικής Παιδοπνευμονολογικής Εταιρείας, το οποίο αποτελεί ένα από τα πληρέστερα ενημερωτικά κείμενα για την χρήση μάσκας στο σχολείο για την προστασία από τον κορωνοϊό COVID19 και βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://hpps.gr/kids-mask/  

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου