29/9/20

Στο “πόδι” η θήβα για την παθολογική

Μετά την έντονη αντίδραση όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς επίσης των πολιτών των φορέων και των Βουλευτών της Βοιωτίας για την απαράδεκτη παύση της λειτουργίας της παθολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών, υπήρξε ενημέρωση από τον Βουλευτή Βοιωτίας Ανδρέα Κουτσούμπα και το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας ότι το πρόβλημα πρόσκαιρα επιλύθηκε.

“Είμαστε πάντα σε εγρήγορση για την προστασία της υγείας των πολιτών της Βοιωτίας”, δήλωσε σχετικά ο κ. Κουτσούμπας.

Η επίλυση όμως όπως επισημαίνει ο Δήμος Θηβαίων είναι προσωρινή με την μετακίνηση 3 ιατρών για τις ανάγκες λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Θηβών, η οποία θα επαναλειτουργήσει κανονικά από 1 Οκτωβρίου 2020.

«Δεν εφησυχάζουμε και είμαστε σε εγρήγορση διεκδικώντας την άμεση στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής με μόνιμο ιατρικό προσωπικό για την οριστική αντιμετώπιση  του προβλήματος», τόνισε ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου ο οποίος νωρίτερα με έγγραφη παρέμβασή του στην ηγεσία του Υπουργείου έκανε λόγο για επιτακτική ανάγκη άμεσης λύσης και επαναλειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής ενώ είχε ενημερώσει και δια ζώσης τον Ιούλιο τον κ. Υφυπουργό για τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου. 

Παράλληλα ο Δήμαρχος Θηβαίων έχει ζητήσει να συναντηθεί άμεσα με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα κρίσιμα ζητήματα λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών.

 «Οι υποσχέσεις και οι επιστολές των «αρμοδίων» αποδείχτηκαν  ανίσχυρες και ψεύτικες», επεσήμανε η παράταξη Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης, του Ηλία Τραμπάκουλου ζητώντας παράλληλα την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας τόνισε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. «υλοποιεί αργά αλλά σταθερά το πρόγραμμά της στον τομέα της υγείας» και «με περισσή σπουδή και μεθόδευση οδηγεί σε απαξίωση τις δημόσιες δομές της υγείας με στόχο την διάλυση και τη σταδιακή παράδοση στον ιδιωτικό τομέα», ενώ η Βουλευτής Γιώτα Πούλου κάλεσε το Υπουργείο Υγείας «να δώσει άμεση λύση με κάλυψη όλων των θέσεων για την απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΣΥ, γιατί η υγεία των πολιτών είναι σήμερα η ύψιστη προτεραιότητα». 

Η Ν.Ε. Βοιωτίας του ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Οι ευθύνες των διοικούντων είναι δεδομένες. Απαιτούμε να πραγματοποιηθούνε εγκαίρως οι προσλήψεις του συγκεκριμένου προσωπικού, ειδάλλως, να υποβάλλουν την  παραίτηση τους ως ένδειξη ελάχιστης ευαισθησίας και ανεπάρκειάς τους».

Ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουκλιώτης επεσήμανε: “Η Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας έκλεισε, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Υγείας. Είναι προφανείς οι ευθύνες και προφανεστάτη η ανεπάρκεια των διοικούντων, σε όλα τα επίπεδα. Ένδειξη ελάχιστης ευαισθησίας και ανάληψης ευθύνης για τον πρωτοφανή εμπαιγμό των πολιτών, πρέπει να είναι η παραίτηση των υπευθύνων τώρα.”.

«Η κυβέρνηση, αντί να έχει αξιοποιήσει όλο το προηγούμενο διάστημα για να καλυφθούν όλα τα κενά σε προσωπικό και εξοπλισμό των δομών υγείας της περιοχής, εμμένει απαρέγκλιτα στην πολιτική υποβάθμισης και υποστελέχωσης τους, όπως γίνεται επί σειρά ετών», σημείωσε η Τομεακή Επιτροπή Θήβας – Οινοφύτων του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι οι ανάγκες του Νοσοκομείου και των άλλων δομών υγείας καθορίζονται από τις ανάγκες που επιβάλει «η καθολική προστασία του λαού και δε μπορούν να χωρέσουν στον κορσέ της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης».

Το Ε.Κ. Θήβας το οποίο χθες συγκάλεσε σύσκεψη φορέων υπογράμμισε: «Η διακυβέρνηση της Ν.Δ.  έδειξε ότι εμπαίζει ακόμη και με την υγεία των εργαζομένων και γενικότερα των πολιτών της περιοχής,  χωρίς να δείξει έστω την παραμικρή  ευαισθησία απέναντί τους,  υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της» και ταυτόχρονα κάλεσε σε επαγρύπνηση για κινητοποιήσεις.

Η περιφερειακή παράταξη Στερεά Υπεροχής του Δημήτρη Αναγνωστάκη κάλεσε το Υπουργείο Υγείας «να δώσει άμεση λύση» και την Περιφερειακή Αρχή, «να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προς την Κυβέρνηση, έτσι ώστε να επαναλειτουργήσει άμεσα η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Θήβας και να στελεχωθούν με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλα τα περιφερειακά μας Νοσοκομεία».

Άμεσες ενέργειες από την περιφερειακή αρχή ζήτησε η περιφερειακή παράταξη «πατρίδα μας η Στερεά» της Κατερίνας Μπατζελή με επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό.

«Αντί να επιλυθούν τα ζητήματα της στελέχωσης της Παθολογικής Μονάδας για την απρόσκοπτη λειτουργία της, όπως αυτά είχαν ανακοινωθεί και από τον Ιατρικό Σύλλογο Θηβών,  η 5η ΥΠΕ της Αποκεντρωμένης επέλεξε την πολιτική του «πονάει δόντι κόβει κεφάλι», αποδεικνύοντας περίτρανα την επιλογή για αποδυνάμωση των δομών της Δημόσιας Υγείας και του ΕΣΥ», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Μπατζελή.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου