15/9/20

Κτηματολόγιο: Παράταση σε Βοιωτία και έξι περιοχές

 Όπως ανακοίνωσε το Ελληνικό Κτηματολόγιο, πήρε παράταση η ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων για όσους είναι κάτοχοι ακίνητης ιδιοκτησίας σε επτά περιοχές.

Πρόκειται για τις Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς, Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Κοζάνης, Πιερίας και Λάρισας, για τις οποίες δόθηκε παράταση μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2020. Η διαδικασία της ανάρτησης πραγματοποιείται για πρώτη φορά πλήρως ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία κτηματογράφησης.

Οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν: Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας) και τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα). 

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης (μέχρι την αντίστοιχη ημερομηνία λήξης) ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού. 

Σε περίπτωση που δεν έχουν δηλώσει στο Ελληνικό Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους, έχουν ακόμα περιθώριο να το κάνουν ψηφιακά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου