22/9/20

Έχασε την μάχη ο εργαζόμενος που υπέστη εργατικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις του ενεργειακού κέντρου Αγ. Νικολάου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς εξέφρασε “τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημητρίου Παππά, που κατέληξε χθες το πρωί μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ, 17 μέρες μετά το τραγικό ατύχημα, που του συνέβη στις 4/9/2020, καθώς εκτελούσε εργασίες συντήρησης στις εγκαταστάσεις του Ενεργειακού Κέντρου Αγίου Νικολάου της Εταιρείας Μυτιληναίος”.

Παράλληλα το Ε.Κ. επισημαίνει μετξύ άλλων: “Το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα συνέβη στις εγκαταστάσεις ενός Ομίλου, που επανειλημμένα έχει βραβευτεί για τα μέτρα ασφάλειας στην εργασία. Όμως το συγκεκριμένο ατύχημα αποκαλύπτει κενό ασφαλείας που πρέπει άμεσα να καλυφθεί, για να μην θρηνήσουμε κι άλλα θύματα”. 

Το ΕΚΛ έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με την Διεύθυνση της Protergia στο Ενεργειακό Κέντρο Αγίου Νικολάου, ώστε να ενημερωθεί για τα μέτρα ασφάλειας και τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων στο εν λόγω εργοστάσιο. Ταυτόχρονα καλεί τα αρμόδια Όργανα της πολιτείας “να επισπεύσουν την διαδικασία έκδοσης πορίσματος που θα αποκαλύπτει τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος και θα αποδίδει ευθύνες όπου υπάρχουν”.

Τέλος προκύρηξε για σήμερα Τρίτη Δίωρη Στάση Εργασίας για όλους τους εργαζομένους που εργάζονται στις εγκαταστάσεις του Αγίου Νικολάου.



ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου