22/9/20

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλιάρτου Θεσπιέων ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων

Σημαντική χαρακτηρίζει την  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλιάρτου - Θεσπιέων ενάντια στις  εγκαταστάσεις αιολικών πάρκων σε αρκετά σημεία του Δήμου, “τεράστιου αρχαιολογικού  όσο και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος” ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Μπούτσικος ενώ παράλληλα αφήνει αιχμές κατά της δημοτικής αρχής για καθυστέρηση και ελλιπή ενημέρωση.

“Όμως, όσο σημαντική και αν είναι μια τέτοια απόφαση, θεωρούμε πως δεν αρκεί για να φρενάρει τη δράση των επιχειρηματικών ομίλων της Ενέργειας στην περιοχή μας. Απαιτείται και η οργανωμένη μαζική διαμαρτυρία από τους κατοίκους του Δήμου μας. Η ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι στρατηγική επιλογή της ΕΕ, όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων, αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αφορά την ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας και τα κέρδη τεράστιων επιχειρηματικών ομίλων. Παραδίδουν τον φυσικό πλούτο της χώρας, τα δάση, τις βουνοκορφές, ακόμη και προστατευόμενες περιοχές στα “κοράκια” των ομίλων, καταστρέφοντας περιβάλλον, βοσκότοπους, επαγγελματίες μελισσοκόμους.Την ίδια στιγμή, στο βωμό των ιδιωτικοποιήσεων και της “απελευθέρωσης” της ενέργειας, ο λαός συνεχίζει να πληρώνει πανάκριβα το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ υπάρχουν καταχρεωμένοι πολίτες που δεν έχουν να πληρώσουν τις εξωφρενικές τιμές που τους ζητούν”, τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Μπούτσικος.

Και καταλήγει: “ Στηρίζουμε αμέριστα τις κινήσεις και αντιδράσεις των κατοίκων κατά των εγκαταστάσεων αιολικών πάρκων και καλούμε την Δημοτική Αρχή εκτός της γραφειοκρατικής αντιμετώπισης μέσω προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας να κινητοποιήσει το σύνολο των Δημοτών. Μένει να δούμε αν τα λόγια θα γίνουν πράξη”.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου