15/9/20

Με μάσκα, παγούρι και αντισηπτικό το πρώτο κουδούνι και στα σχολεία της Βοιωτίας

Στα θρανία επέστρεψαν χθες, Δευτέρα, οι μαθητές με τα απαραίτητα “εργαλεία” τους, όπως μάσκα και αντισηπτικά.

Το πρωί χτύπησε το πρώτο κουδούνι και οι σχολικές αίθουσες έτοιμες υποδέχτηκαν τους μαθητές με μία μάσκα,  αντισηπτικά και ένα παγούρι στα δημοτικά, ενώ δεν έλειψαν και κάποια προβλήματα. 

Η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα στα σχολεία αλλά και στην καθημερινότητα παιδιών και εκπαιδευτικών. Και αυτό γιατί επιβάλλει μάσκα στους πάντες, αποστάσεις, σχολαστικό καθαρισμό των χεριών των τάξεων καθώς και του εξοπλισμού.

Στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό η μάσκα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, δεν θα πιεστούν πολύ τα παιδιά. Θα την βγάζουν τα παιδιά στο διάλειμμα για να μην κουράζονται, ενώ το διάλειμμα γίνεται σε ανοιχτό χώρο, και η τάξη δεν θα αλληλεπιδρά με τις άλλες, θα είναι ένα κλειστό σύστημα.

Τη διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων, σε κάθε σχολείο θα πρέπει να υπάρχει ένας υπεύθυνος ο οποίος επιφορτίζεται με το έργο της καταγραφής και των εκτιμήσεων κινδύνου ανάλογα με την περίπτωση. Η ομάδα κρούσης, που συστήνεται από τα υπουργεία Υγείας, Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας, θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους Περιφερειακούς Διευθυντές και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Ευχές για καλή και ασφαλή σχολική χρονιά, σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, έδωσαν η Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Δρ Ελένη Μπενιάτα, ο Βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ. Ανδρέας Κουτσούμπας, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου, ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, οι Δήμαρχοι Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας, Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου, Αλιάρτου - Θεσπιαίων Γιώργος Ντασιώτης, Ορχομενού Βούλα Καράλη, Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς και Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου