8/9/20

Πέντε θανάτους και 155 κρούσματα (7 στην Βοιωτία) ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ

Χθες Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 156 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του φονικού ιού στη χώρα μας. Επιπλέον, καταγράφηκαν 5 ακόμα θάνατοι.

Από τα 156 κρούσματα κορωνοϊού, τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ ακόμα ένα προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο, ανεβάζοντας τον τελικό απολογισμό των εισαγόμενων κρουσμάτων σε 14.

Επιπλέον, από τα 142 εγχώρια κρούσματα, τα 19 συνδέονται με συρροές, ενώ 12 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας. 

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων: 13 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο, 101 κρούσματα στην Π.Ε Αττικής, εκ των οποίων 12 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ 3 κρούσματα συνδέονται με συρροή, 3 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, 2 κρούσματα στην Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας, 7 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, όλα συνδεόμενα με συρροή (στην δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Οινόφυτα), 1 κρούσμα στην Π. Ε. Γρεβενών, συνδεόμενο με συρροή.

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας, 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή, 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, 5 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, τα οποία συνδέονται με συρροή, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών, 3 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου