19/5/20

Επιστολή της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, Φ. Παπαθωμά προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με τον Οργανισμό Κωπαΐδας


Η Φανή Παπαθωμά Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας

Με  επιστολή της η Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά, ενημέρωσε  τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταικούρα, για τις δυσλειτουργίες  που έχουν προκύψει από την λήξη θητείας της εκκαθαρίστριας του Οργανισμού Κωπαΐδας στις 31-12-2019.
Η μεγάλη καθυστέρηση στις αγοραπωλησίες των αγροτεμαχίων των αγροτών, λόγω του ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε εξόφληση των χρεών τους  για να λάβουν τη βεβαίωση μη οφειλής προς τον Οργανισμό , έτσι ώστε να προχωρήσουν σε συμβολαιογραφικές πράξεις αγοραπωλησιών και η αδυναμία διαχείρισης των αγροτεμαχίων των οποίων η δημοπράτηση είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, λόγω του ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής των αγροτεμαχίων  από τον εκκαθαριστή, έτσι ώστε η Π.Ε. Βοιωτίας να προχωρήσει σε δημοπράτηση αυτών, καθιστά αναγκαία την άμεση τοποθέτηση εκκαθαριστή.


«Σε συνέχεια της ενημέρωσης  του Υπουργού Οικονομικών, κ. Σταικούρα, που είχε πραγματοποιηθεί  από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανό, σχετικά με  τη λήξη θητείας της εκκαθαρίστριας, με επιστολή μας τον ενημερώσαμε για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τόσο στους αγρότες  όσο και στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας από τη λήξη της θητείας της εκκαθαρίστριας του Οργανισμού Κωπαΐδας στις 31-12-2019 έως και σήμερα.
Γνωρίζοντας την άμεση ανταπόκριση του Υπουργού στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε. Βοιωτίας,   σε ότι αφορά το Κωπαϊδικό Πεδίο,  ευελπιστούμε στην άμεση τοποθέτηση εκκαθαριστή  για την επίλυση των προβλημάτων”, τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου