31/3/20

Δήμος Θηβαίων: Ενημέρωση για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων


Αδέσποτα ζώα; Καλείς το Δήμο σου - Aftodioikisi.gr
Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους πολίτες πως σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Θήβας έχει ήδη προχωρήσει στην κάλυψη της σίτισης μεγάλου αριθμού αδέσποτων ζώων, διαθέτοντας δωρεάν ζωοτροφές και εποπτεύοντας τη σίτιση μέσω της Πενταμελούς Επιτροπής Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου.
Οι πολίτες που σιτίζουν αδέσποτα θα πρέπει να γνωρίζουν πως απαιτείται ειδική βεβαίωση για τη σίτιση αδέσποτων ζώων (κατά το πρότυπο της βεβαίωσης τύπου Α), την οποία θα πρέπει να προμηθεύονται από το Τμήμα Τοπικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Θηβαίων, στο πλαίσιο των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Η βεβαίωση μετακίνησης για τη σίτιση αδέσποτων ζώων υποχρεωτικά αναφέρει την περιοχή (σημείο), που βρίσκονται - ταΐζονται τα αδέσποτα και τις ημέρες και ώρες, που πραγματοποιείται η σίτιση. Η συνολική διάρκεια της μετακίνησης, για τη σίτιση αδέσποτων ζώων δεν μπορεί να ξεπερνά τις τρεις ώρες.

Οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Θηβαίων, που φροντίζουν αδέσποτα ζώα εκτός του δήμου Θηβαίων, καθώς και οι μη μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Θηβαίων, που φροντίζουν αδέσποτα ζώα σε άλλους Δήμους (εκτός του Δήμου δηλαδή μόνιμης κατοικίας τους) θα πρέπει να απευθυνθούν σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και σε μεμονωμένα άτομα, που είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου, όπου διαβιούν τα ζώα, προκειμένου να αναλάβουν εκείνοι τη σίτιση τους, μέχρι την άρση του περιορισμού της κυκλοφορίας.

Για οποιαδήποτε απορία για την έκδοση της ειδικής βεβαίωσης για τη σίτιση αδέσποτων ζώων και για τη μεσολάβηση στην επικοινωνία με το Φιλοζωικό Σύλλογο Θήβας και με φιλόζωους, που δραστηριοποιούνται στην πόλη και τις κοινότητες του Δήμου Θηβαίων, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Τοπικής και Οικονομικής Ανάπτυξης στα τηλέφωνα: 2262350667, 2262350674 και 2262350672.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου