30/3/20

Διανομή τροφίμων εν όψει Πάσχα στο Δήμο Λεβαδέων μέσω του Τμ. Ερυθρού Σταυρού


Διανομή τροφίμων εν όψει Πάσχα μέσω του Ερυθρού Σταυρού – Sirios ...

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας συναντήθηκε στο γραφείο του με την Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς κ. Αγγελική Μπίνιου, με την οποία συζήτησαν ενδελεχώς διάφορα σενάρια σε σχέση με τη διάρκεια της κρίσης υγείας, έτσι ώστε να προετοιμαστούν για να προσφέρουν κάθε δυνατή στήριξη στους δημότες κατά τη διάρκεια των απαγορευτικών μέτρων για τη μη διάδοση του κορονοϊού. 


Μεταξύ άλλων αποφάσισαν ότι εν όψει του Πάσχα η διανομή τροφίμων από τον Ερυθρό Σταυρό στις κοινωνικά ευάλωτες οικογένειες του Δήμου θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Λεβαδέων.
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων εξήρε το σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελούν οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. για τη βοήθεια που προσφέρουν στους δημότες, αλλά και στο Δήμο ώστε να καταφέρει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δημοτών στις σημερινές έκτακτες συνθήκες.
Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Λιβαδειάς σημείωσε ότι είναι υποχρέωση όλων μας να είμαστε αλληλέγγυοι και ειδικά σήμερα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια αόρατη απειλή στηρίζοντας κυρίως τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τους δημότες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής στήριξης Ε.Ε.Σ.
Να σημειωθεί επίσης οτι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός υλοποιεί έκτακτη δράση με στόχο την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των πλέον ευάλωτων συνανθρώπων μας για την αντιμετώπιση των δυσμενών ψυχολογικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού (Covid-19) στη χώρα μας.
Η δράση θα αναπτυχθεί μέσω της τηλεφωνικής γραμμής ψυχοκοινωνικής στήριξης του Ε.Ε.Σ. και θα υποστηρίζει άτομα και οικογένειες.
Κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι θα παρέχουν συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη στους συμπολίτες μας που δυσκολεύονται να διαχειριστούν τη νέα πραγματικότητα, η οποία δημιουργεί ανατροπές στην καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής μας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για παροχή ψυχοκοινωνικής – ψυχολογικής υποστήριξης από εκπαιδευμένα στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης: 210 3613574 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9.00 έως 15.00.
Επιπλέον, θα παρέχεται πληροφόρηση για διαδικαστικά ζητήματα αναφορικά με τα μέτρα προστασίας του πληθυσμού καθώς και ενημέρωση για πηγές επιπλέον υποστήριξης σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου