31/3/20

Δηλώσεις για τον θάνατο του Μ. Γλέζου

Εφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Γλέζος
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του Aγωνιστή Μανώλη Γλέζου, που έφυγε από την ζωή σήμερα το μεσημέρι πλήρης ημερών και έργων. Ο Μανώλης Γλέζος ένας γνήσιος Aγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ενεργός πολιτικός της αριστεράς έως το τέλος, συγγραφέας πολλών βιβλίων, θα μείνει στην ιστορία ως ένα σύμβολο της αντίστασης των λαών κατά του φασισμού και του ναζισμού.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη νύχτα της 30ης προς 31ης Μαϊου 1941 που κατέβασε την σημαία της ναζιστικής Γερμανίας από την Ακρόπολη μαζί με τον φίλο του Απόστολο Σάντα. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τους αγώνες του για πληρωμή των γερμανικών επανορθώσεων, επιστροφή του κατοχικού δανείου, καθώς και των αρχαιολογικών θησαυρών, που οι Ναζί άρπαξαν από την χώρα μας. Δεν θα ξεχάσουμε τον Αγώνα του Μανώλη Γλέζου για Ισότητα και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Ο Μανώλης Γλέζος θα μείνει στην ιστορία ως λαϊκός ήρωας, καθώς οι αγώνες του θα αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για τις επόμενες γενιές.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.



Εργατικό Κέντρο Θήβας

Το  Εργατικό   Κέντρο Θήβας εκφράζει τη βαθύτατη  θλίψη του για το θάνατο του Μανώλη Γλέζου .

Παρότι έφυγε πλήρης ημερών το έργο του θα μείνει για πάντα στην ιστορία, το ήθος του, η αγωνιστικότητά του, η συνέπειά του σημάδεψαν την πρόσφατη ελληνική ιστορία.

Τον Μανώλη Γλέζο θα τον θυμόμαστε πάντα με την γροθιά υψωμένη απέναντι στους κατακτητές, απέναντι στο φασισμό, στην αδικία και στην εκμετάλλευση, θα τον θυμόμαστε αγωνιστή και όρθιο μέχρι και την τελευταία του ανάσα, ενεργό, συνοδοιπόρο του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του.


Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς
Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς εκφράζει την οδύνη του για το θάνατο του Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ,του Αγωνιστή των δικαιωμάτων του λαού για Ισότητα και Κοινωνική Δικαιοσύνη , του Άοκνου Μαχητή στον αγώνα της διεκδίκησης των γερμανικών επανορθώσεων, της επιστροφή του κατοχικού δανείου, καθώς και των αρχαιολογικών θησαυρών, που οι Ναζί άρπαξαν από την χώρα μας , του Συμβόλου της Αντίστασης των λαών κατά του φασισμού και του ναζισμού , ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ.

Τέλος , Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.
ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ!!!




Δήλωση της Γιώτας Πούλου


 Αποχαιρετούμε σήμερα τον Μανώλη Γλέζο, έναν μεγάλο Έλληνα, έναν αγωνιστή της Αριστεράς που μας έμαθε το ανθρώπινο μέτρο στη ζωή και στον αγώνα. Ακούραστος, ζωτικός, ασυμβίβαστος, βαθιά δημοκράτης, πατριώτης και διεθνιστής. Ένας πραγματικός ήρωας. Θα μείνει πάντα σημείο αναφοράς στον αγώνα και στη ζωή μας.




Δήλωση Γιώργου Μουλκιώτη

Ο Γιώργος Μουλκιώτης, Βουλευτής Βοιωτίας Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή τον θάνατο του ήρωα της Εθνικής Αντίστασης και πολιτικού Μανώλη Γλέζου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Αποχαιρετούμε τον Μανώλη Γλέζο, τον πρώτο Παρτιζάνο της Ευρώπης. Αποχαιρετούμε τον ασυμβίβαστο μαχητή της ελευθερίας και της δημοκρατίας».





Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας περιόδου 1940 - 1945 “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ”


Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο πρώτος παρτιζάνος της Ευρώπης, ο Μανώλης Γλέζος.

Ο Μανώλης έγραψε μοναδική ιστορία με τη ζωή του.

Φώτισε την κατοχική νύχτα της 30ης προς 31η Μαίου κατεβάζοντας τη ναζιστική σημαία και ανεβάζοντας την ελληνική στο βράχο της Ακρόπολης.

Είχε πλούσια αντιστασιακή δράση, γνώρισε συλλήψεις, φυλακίσεις, καταδίκες, βασανιστήρια.

Παρέμεινε ακατάβλητος.

Είχε ζωντανή τη μνήμη και ένιωθε πάντα την ευθύνη απέναντι στους συντρόφους και συναγωνιστές του. «Όποιος από μας γλυτώσει να ζήσει και για τους άλλους, λέγαμε στις φυλακές και τις εξορίες». Έτσι μας έλεγε και έτσι ζούσε.

Παντοτινός υπερασπιστής των αξιών της ελευθερίας, του πατριωτισμού, της εθνικής ανεξαρτησίας, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας. Πνεύμα ανυπότακτο, ανήσυχο, δημιουργικό.

Ιδρυτικό μέλος και συμπαραστάτης του «Δικτύου μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδας, περιόδου 1940 -1945 “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ”», ανέδειξε και αγωνίστηκε για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων μέσα από τις γραμμές του Δικτύου, αλλά και του «Εθνικού συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», του οποίου υπήρξε ιδρυτής και Πρόεδρος.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Γεωργία, στα παιδιά και τα εγγόνια του.

Στις Μαρτυρικές Πόλεις και Χωριά της πατρίδας μας, ως ελάχιστη απόδοση τιμής, μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες στα δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα την Τετάρτη, 1η Απριλίου 2020,  ημέρα τέλεσης της εξόδιου ακολουθίας.

Με την άρση των απαγορεύσεων το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου θα αποφασίσει περισσότερα για τον ΕΛΛΗΝΑ της αντίστασης, του πολιτισμού, της αυτοδιοίκησης, της δημοκρατίας.

Μαρτυρικά Καλάβρυτα, 30 Μαρτίου 2020

Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

του «Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας περιόδου 1940 - 1945 “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ”»


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου