24/3/20

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων κ. Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821


Αποτέλεσμα εικόνας για ταγκαλέγκας
Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων του 1821 ενάντια στον οθωμανικό ζυγό αποτελεί μία από τις ενδοξότερες σελίδες της νεώτερης ελληνικής ιστορίας για τη δημιουργία ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους και ορόσημο όχι μόνο για τον ελληνισμό, αλλά και για κάθε λαό που μάχεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων του. Κατά τη διάρκεια της επανάστασης με όπλο την ισχυρή επιθυμία για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη και αυτοδιάθεση, οι Έλληνες πέτυχαν την ανεξαρτησία τους, καταδεικνύοντας ότι, όταν ο λαός είναι ενωμένος και έχει το δίκαιο με το μέρος του, μπορεί να νικήσει κάθε κατακτητή, όσο ισχυρός και εάν είναι.
Στο πέρασμα των χρόνων κληθήκαμε ως Έθνος να δώσουμε τη μάχη μας και σε άλλες κρίσιμες εθνικές, κοινωνικές και οικονομικές καταστάσεις, και σε όλες καταφέραμε ενωμένοι να βγούμε νικητές.
Σήμερα, όχι μόνο εμείς αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα είναι αντιμέτωπη με μια νέα πρόκληση, με έναν αόρατο εχθρό σε μια μάχη που καλούμαστε να παραμείνουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι για να την κερδίσουμε. Βέβαια, ο χαρακτήρας αυτής της μάχης είναι διαφορετικός και πρωτόγνωρος.  Δεν έχει στόχο την απελευθέρωση, ούτε τη διεκδίκηση δικαιωμάτων, αλλά την προάσπιση του πιο πολύτιμου αγαθού, της ίδιας της ανθρώπινης ζωής. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει κοινός παρανομαστής και αυτός είναι η αγωνιστική διάθεση, η πειθαρχία, το σθένος, η θέληση και πάνω από όλα η αγάπη για τη ζωή και το συνάνθρωπο.
Σας καλούμε να υψώσουμε όλοι την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια μας, ως ένδειξη του ελάχιστου φόρου τιμής προς τους αγωνιστές του 1821, καθώς δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις, σύμφωνα με το ΦΕΚ Α’ 55/11.03.2020.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου