24/1/22

Η “Ελπίδα” χτύπησε και τη Βοιωτία

Μάχη με τα χιόνια, για να κρατήσουν τους δρόμους ανοικτούς, ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, κυρίως στις ορεινές περιοχές όπου σημειώθηκαν ισχυρές χιονοπτώσεις στη διάρκεια της νύχτας ενώ άμεση ήταν η παρέμβαση των Δήμων του νομού, της ΑΔ Βοιωτίας  και όλων των αρμόδιων φορέων και Υπηρεσιών.


Το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας “ΕΛΠΙΣ” έπληξε κυρίως Αράχοβα, Παρνασσό και τα χωριά του Ελικώνα, όπου η μετακίνηση γινόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ ποιο ισχυρό ήταν το κύμα της Δευτέρας  “χτύπησε” σε όλη τη Βοιωτία ενώ μεγάλος κίνδυνος πλέον είναι ο ισχυρός παγετός, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν σε όλο το νομό.

Από την πρώτη μέρα είχε ξεκινήσει η ρίψη αλατιού σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού, η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά είχε απευθύνει έκκληση για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, και από νωρίς οι ΟΤΑ είχαν προβλέψει χώρους θέρμανσης για όσους είχαν ανάγκη.

Την Κυριακή ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός είχε τηλεδιάσκεψη με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες ενώ συμμετείχε στην έκτακτη σύσκεψη Υπουργών , Περιφερειαρχών, εκπροσώπων φορέων και Σωμάτων Ασφαλείας, την οποία συγκάλεσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας αλλά και γενικότερα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τους Δήμους, την Πολιτική Προστασία, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, την 5η Υγειονομική Περιφέρεια, το ΕΚΑΒ και τον ΔΕΔΔΗΕ, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων.

Επίσης σήμερα παρέμειναν κλειστά τα σχολεία μετά από συνεννόηση της Π.Ε. Βοιωτίας με τους 6 Δημάρχους του Νομού ενώ κλειστά θα παραμείνουν και αύριο.

Η κακοκαιρία και οι πυκνές χιονοπτώσεις συνεχίζονται δημιουργώντας προβλήματα λόγω της σφοδρότητας σε διάφορες περιοχές.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου