18/1/22

Την ενίσχυση της Αστυνομίας στη Βοιωτία ζητά η Ε.ΑΣ.Υ.Β.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας απέστειλε επιστολή προς τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Καραμαλάκη Μιχαήλ, τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τον Αστυνομικό Διευθυντή Δ.Α. Βοιωτίας, με την οποία ζητά την ενίσχυση της αστυνομίας στη Διεύθυνση του νομού. 


Η επιστολή αναφέρεται και σε πρόσφατη επίθεση που δέχτηκαν αστυνομικοί στη Θήβα κατά τη διάρκεια καταδίωξης, υπογραμμίζοντας το μεγάλο κενό στις οργανικές θέσεις. 

“Δυστυχώς με την αυγή του νέου έτους ακόμα ένα σοβαρό περιστατικό, συνεπεία της διαρκούς εγκληματικής δραστηριότητας η οποία παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή των Θηβών, έρχεται να υπενθυμίσει την αναγκαιότητα ενισχύσεως της Δ.Α. Βοιωτίας με αστυνομικό προσωπικό προς κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων οι οποίες αγγίζουν το ποσοστό του 30%”, τονίζουν μεταξύ αλλων εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης ο Πρόεδρος Ζαχαρίας Καρακώστας και ο Γραμματέας Παναγιώτης Δήμου. 

Και προσθέτουν: “Οπωσδήποτε η από μέρους της φυσικής ηγεσίας ικανοποίηση του υπ.αρίθ.: 401/3/2 από 26/09/2019 έγγραφου αιτήματός της Ενώσεώς μας, προς ενίσχυση της Δ.Α.Βοιωτίας με αποσπασμένους Αστυνομικούς από έτερες αστυνομικές διευθύνσεις υιοθετεί το δίκαιο του χρόνιου αιτήματός μας προς κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της δυνάμεως της τοπικής Αστυνομικής Διευθύνσεως, πλην όμως δεν αποτελεί τη λύση για την περαιτέρω καταπολέμηση και εξάλειψη της εγκληματικότητας στις περιοχές των Θηβών, Τανάγρας, Δηλεσίου και τη Βοιωτία εν γένει”.

Καταλήγοντας η ΕΑΣΥΒ καλεί τους αρμόδιους να επισκεφθούν την Δ.Α. Βοιωτίας και να διαπιστώσουν “ιδίοις όμμασι”, την κατάσταση και υπογραμμίζει: “Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένης της υπηρεσιακής κατάστασης στη Δ.Α.Βοιωτίας όπως αυτή έχει πλέον διαμορφωθεί (από : τις καθημερινές μεταγωγές από το κατάστημα κράτησης φυλακών Ελαιώνα - μεταγωγές από κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών κρατουμένων Ελαιώνα - τακτικές μεταγωγές δίχως τη λειτουργία τμήματος μεταγωγών, εγκληματικότητα στο Πυρί Θηβών, διαχείριση δύο κέντρων προσφύγων-μεταναστών, λήψη μέτρων τάξης σε αθλητικούς αγώνες, γειτνίαση με νομό Αττικής με ότι αυτό συνεπάγεται για την εγκληματικότητα, μετακινήσεις διμοιρίας υποστηρίξεως κτλ..) σας καλούμε όπως συμβάλλετε καθοριστικά στη μείωση του ποσοστού των κενών οργανικών θέσεων”. 

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου