24/1/22

Έφτασαν στην Τανάγρα τα 6 πρώτα Rafale

Προσγειώθηκαν στην Τανάγρα την περασμένη εβδομάδα τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας που αναχώρησαν από την Ιστρ της Γαλλίας με προορισμό την 114 Πτέρυγα Μάχης. 


Πριν την προσγείωσή τους στην Τανάγρα, και την ένταξή τους στην 332 Μοίρα, πέταξαν πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Μετά την είσοδό τους στο FIR Αθηνών, τα Rafale συνόδευσε ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην Τανάγρα, το «παρών» στην άφιξη των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών έδωσαν μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονάβ.

Στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας βρέθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος ο οποίος τέλεσε τον Αγιασμό και επεσήμανε ότι “με εθνική υπερηφάνεια υποδεχόμαστε τα νέα αεροσκάφη” ενω μετέφερε τις ευχές και τα συγχαρητήρια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου για την άφιξη των νέων αεροσκαφών, τα οποία “θα υπερασπιστούν την ασφάλεια και ακεραιότητα της Πατρίδας μας”.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τελετή υποδοχής των πρώτων 6 από τα συνολικά 24 αεροσκάφη Rafale στην Ελλάδα τόνισε ότι “αναβαθμίζουν τη χώρα και ανοίγουν νέα σελίδα στα γαλανόλευκα φτερά” και οτι “αποτελούν δείγμα της Ελλάδας που αλλάζει και ακμάζει σε όλα τα πεδία”.

Τόνισε παράλληλαότι πλέον τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα απαλλάσσονται από κάθε φόρο. Το μέτρο, συνέχισε, αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις, την ΕΛ.ΑΣ, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό ενώ θα ισχύσει και για αποζημιώσεις στελεχών που παρέχουν ιατρική βοήθεια με αεροπορικά μέσα.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου