19/12/21

Επίσκεψη της υφ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Θηβαίων

Η ενίσχυση του ρόλου των Συμβουλευτικών Κέντρων και η καλύτερη ενημέρωση των πολιτών για το δίκτυο δομών υποστήριξης των γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Θήβα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια σε θέματα δημογραφικής πολιτικής και οικογένειας, κ. Μαρία Συρεγγέλα.


Η υφυπουργός ξεναγήθηκε στο Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων από τη νομική σύμβουλο και την κοινωνιολόγο του Κέντρου και συνομίλησε με τον γενικό γραμματέα του Δήμου, κ. Παναγιώτη Βασιλείου και τον αντιδήμαρχο Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, κ. Τάσο Καμούτση. Η κ. Συρεγγέλα συνεχάρη τον Δήμο Θηβαίων για τη στήριξη και προβολή των δράσεων του Συμβουλευτικού Κέντρου.

Μεταξύ άλλων, η κ. Συρεγγέλα ανέφερε ότι έχει εξασφαλισθεί η συνέχιση των δομών του δικτύου της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων(ΓΓΔΟΠΙΦ), με έμφαση στην ενίσχυση των συμβουλευτικών κέντρων και μεγαλύτερης στήριξής τους από πλευράς κεντρικής κυβέρνησης.

Δεδομένου ότι στη διάρκεια της πανδημίας παρατηρήθηκε αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, όπως και τα φαινόμενα της βίας μέσω του Διαδικτύου, η κ. Συρεγγέλα σημείωσε ότι μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι και η καλύτερη ενημέρωση των πολιτών ώστε να γνωρίζουν για τις δομές του δικτύου της ΓΓΔΟΠΙΦ και τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς», που θα επιτρέψει τον καλύτερο συνδυασμό επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων για τη φύλαξη των παιδιών τους είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι του φροντιστή/παιδαγωγού. Το πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί πιλοτικά από τον Φεβρουάριο.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου