19/10/21

Συνάντηση του Δημάρχου Θηβαίων με το νέο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου

Με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών συναντήθηκε την περασμένη Τετάρτη, ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου. Η εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά τη σύσταση νέου Δ.Σ., έπειτα από την παραίτηση που υπέβαλε ο κ. Αναστάσιος Σαμιώτης από τη θέση του προέδρου, για λόγους υγείας.


Η συνάντηση αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία για να συζητηθούν θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της πόλης, σε μια περίοδο που καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις καταβάλλουν προσπάθειες να επανακάμψουν μετά το πολύμηνο lockdown λόγω πανδημίας και αντιμετωπίζουν πολλαπλές προκλήσεις, με κυριότερη τις ανατιμήσεις στις τιμές πρώτων υλών και στο κόστος φυσικού αερίου, αυξάνοντας το κόστος παραγωγής και προβληματίζοντας τους εμπόρους. 

Ο κ. Αναστασίου αναφέρθηκε και στα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου, ένα έργο που υλοποιείται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Βοιωτίας και τον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας κι έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», συνολικού προϋπολογισμού 1.348.881 ευρώ, εκ των οποίων 1.148.568 ευρώ αφορά παρεμβάσεις του Δήμου Θηβαίων και 170.320 του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.

Από την πλευρά του, ο Εμπορικός Σύλλογος παρουσίασε προτάσεις για την ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας των καταστημάτων της περιοχής, καθώς και ιδέες για στολισμό και φωταγώγηση των κεντρικών οδών στη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εορτών, μια περίοδο ιδιαίτερα σημαντική για τον τζίρο των επιχειρήσεων. 

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Θηβαίων συμμετείχαν εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας ο πρόεδρος, κ. Βασίλειος Γκέλης, ο β’ αντιπρόεδρος, κ. Αλέξανδρος Ξυνός, ο ταμίας, κ. Παναγιώτης Ζαχαρής, ο γενικός γραμματέας, κ. Πέτρος Νταγιάκος, η έφορος, κ. Φιλιώ Σαϊνίδη, καθώς και η γραμματέας του Συλλόγου, κ. Βιργινία Μπακούση.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου