20/9/21

Η Ομάδα Γυναικών Λιβαδειάς παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες των πυρκαγιών της Εύβοιας

Αντιπροσωπεία της Ομάδας Γυναικών Λιβαδειάς, μέλους της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ) παρέδωσε το Σάββατο 11.09.2021 στο «Κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης Πυρόπληκτων» στον κόμβο της Στροφυλιάς Ευβοίας, είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη καθαριότητας, σχολικά είδη, κ.α.) που συγκεντρώθηκαν μετά το κάλεσμα της Ομάδας, στο οποίο ανταποκρίθηκαν τόσο τα μέλη της όσο και ευρύτερα οι συμπολίτες της Λιβαδειάς. 


Στον κόμβο της Στροφυλιάς, μέλη του Συντονιστικού υποδέχτηκαν θερμά την αντιπροσωπεία της Ομάδας Γυναικών και σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα, η βοήθεια μεταφέρθηκε και αποθηκεύτηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Στεκιού.

Στην συζήτηση που ακολούθησε τα μέλη του συντονιστικού μετέφεραν την εικόνα από την αντιμετώπιση της καταστροφικής πυρκαγιάς, την έλλειψη και την γύμνια της κρατικής επέμβασης. Όπως χαρακτηριστικάεπεσήμαναν, “το πλήρωμα των ελάχιστων πυροσβεστικών οχημάτων που στάλθηκαν για την κατάσβεση, αποτελούνταν από δύο άτομα, τον οδηγό κι έναν ακόμη και θα ήταν αδύνατο ακόμη και αυτά να επιχειρήσουν, εάν δεν έπεφταν στην μάχη οι κάτοικοι της περιοχής”. 

Ακόμη σημείωσαν ότι “τον 21ο αιώνα που οι τεχνολογικές δυνατότητες δεν έχουν προηγούμενο, στη Βόρεια Εύβοια το πιο αποτελεσματικό μέσο κατάσβεσης αποτέλεσε η... κλάρα”

Ενημέρωσαν ακόμη όπως αναφέρει σχετικά το Δ.Σ. της Ομάδας Γυναικών Λιβαδειάς για την κατάσταση που επικρατεί στα χωριά, την δυσχερή θέση που έχουν βρεθεί τόσο συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, ρετσινάδες, αγρότες κ.λπ. όσο και γενικότερα ο πληθυσμός της περιοχής, αλλά και για τον αγώνα που δίνουν, τις συνελεύσεις των φορέων και των Επιτροπών Αγώνα, που πραγματοποιούνται στα πυρόπληκτα χωριά της περιοχής, για την διεκδίκηση της πλήρους αποζημίωσης των πυροπλήκτων και της πραγματοποίησης των απαιτούμενων έργων για την προστασία και την αποτροπή και άλλων καταστροφών τόσο στο φυσικό όσο και στο ανθρωπογενές περιβάλλον.

Εκ μέρους της Ομάδας Γυναικών Λιβαδειάς, η Χουσιάδα Αστέρω εξέφρασε την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση στον αγώνα τους για την πλήρη αποζημίωση των καταστροφών, στον αγώνα τους για να ζήσουν στον τόπο τους και στα χωριά τους τη ζωή που τους αξίζει με όρους και προϋποθέσεις 21ου αιώνα και όχι μεσαίωνα και την δέσμευση συμπαράστασης στον αγώνα τους γιατί μόνο “Ο Λαός μπορεί να σώσει το Λαό”.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου