20/9/21

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021

Με γενικό σύνθημα «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά προς το περιβάλλον. Μένουμε υγιείς», ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου. 

Οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας αποτελούν μια καλή ευκαιρία για τους δημότες να παραμείνουν σωματικά και ψυχικά υγιείς, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τις ομορφιές της πόλης. Ταυτόχρονα, ενθαρρύνονται να αφήσουν το αυτοκίνητο, επιλέγοντας εναλλακτικούς και βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο και το περπάτημα, συμμετέχοντας στις προσπάθειες προστασίας του περιβάλλοντος και της υγείας όλων.

Στο πλαίσιο της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας, φορείς και συλλόγους, αλλά και με την υποστήριξη χορηγών, προγραμμάτισε σειρά δράσεων

Στο πλαίσιο την δράσης «ΟΜΟΡΦΑΙΝΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΖΩ, ΜΕ ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ», το πρόγραμμα την Παρασκευή περιελάμβανε φύτευση λουλουδιών στο Πάρκο του Άγιου Ιωάννη(περιοχή Ταμπούρι-Ρούκι), σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δ. Θηβαίων και με τη συμμετοχή των δημοτών.

Το Σάββατο οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν αρχαιολογικό περίπατο σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών. Ο περίπατος κατέληγε στην αυλή του Μουσείου και περιελάμβανε τη δυνατότητα δωρεάν ξενάγησης εντός του χώρου του Μουσείου.

Την Κυριακή ο Δημοτικός Οργανισμός Δήμου Θηβαίων(ΔΟΘ), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας(ΣΔΥΜ) διοργάνωσαν τον αγώνα δρόμου - θεσμό, «Ο Δρόμος του Επαμεινώνδα» με δύο διαδρομές: Λαϊκός ημιμαραθώνιος 21,5 χλμ. και αγώνας δρόμου 6,8 χλμ.

Δευτέρα  η δράση «ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΑΛΛΙΩΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ» με απογευματινό, ποδηλατικό αστικό περίπατο, με αφετηρία και τερματισμό την Κρήνη του Οιδίποδα ενώ υπήρχε και  κλήρωση ενός ποδηλάτου τύπου mountain.

Την Τρίτη έχει προγραμματιστεί η “ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ”

Οι δημότες καλούνται να αφήσουν το αυτοκίνητο, και να μετακινηθούν με μέσα φιλικά προς το περιβάλλον. 

Εκείνη την ημέρα, αλλά και κάθε ημέρα, ο Δήμος παρότρινε τους δημότες να αφήσουν παρκαρισμένα τα αυτοκίνητά τους και να μετακινηθούν με εναλλακτικά μέσα, είτε πεζοί είτε με ποδήλατο. Επίσης σήμερα θα μοιρασθούν ενημερωτικά φυλλάδια για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται αύριο Τετάρτη «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΡΥΦΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ».

το πρόγραμμα περιλαμβάνει απογευματινή πεζοπορική διαδρομή περίπου 6 χιλιομέτρων σε άγνωστα μονοπάτια του Μοσχοποδίου. Μετά τον περίπατο θα προσφερθούν κεράσματα υπό το φως των αστεριών.

Ώρα συνάντησης: 17:30. Εκκίνηση: 18:00. Αφετηρία και Τερματισμός: Θέατρο Μοσχοποδίου

Να σημειωθεί τέλος οτι η χρήση μάσκας για τη συμμετοχή στις δράσεις είναι απαραίτητη ενώ τηρούνται όλοι οι προβλεπόμενοι κανονισμοί για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου