29/6/21

Συγκροτήθηκε ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Στερεάς με διακριτικό τίτλο: «ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ»



«ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ» ονομάστηκε ο νέος Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος συγκροτήθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής 7ης Τακτικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.


Η αναγκαιότητα και οι αναπτυξιακοί στόχοι του νέου Αναπτυξιακού Οργανισμού συζητήθηκαν και αναλύθηκαν στην 1η Τακτική Συνεδρίαση της 27ης Ιανουαρίου 2021, κατά την οποία αποφασίστηκε επίσης να συμμετέχουν ως μέτοχοι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας.

Στη σημερινή συνεδρίαση, εγκρίθηκαν με ευρεία πλειοψηφία η οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας, το σχέδιο Καταστατικού και οι εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Βασικοί σκοποί του Οργανισμού είναι:

* Η ωρίμανση και εκτέλεση μελετών για έργα υποδομής.

* Η ενίσχυση της διοικητικής και τεχνικής επάρκειας των Δήμων, μέσω της επιστημονικής, συμβουλευτικής και τεχνικής υποστήριξης.

* Η διαχείριση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

* Η υλοποίηση κοινωνικών και αναπτυξιακών μελετών.

Η «ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ» θα διοικείται από 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο, εκ των οποίων τα επτά μέλη θα προέρχονται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, που θα κατέχει το 80% των μετοχών. Από έναν εκπρόσωπο θα ορίσουν η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και το ΠΤΑ, μετά τη λήψη σχετικών αποφάσεων των συλλογικών τους οργάνων. 

Κατόπιν αυτού, ορίστηκαν ως μέλη του Δ.Σ.:

* Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας Κωνσταντίνος Καραγιάννης.

* Οι περιφερειακοί σύμβουλοι συνδυασμών της μειοψηφίας Χρήστος Δούρος, Γιώργος Σκούρας και Κατερίνα Μπατζελή.

* Οι πολίτες Αλέκος Στάικος και Ιωάννης Σαλταγιάννης.

Ο διακριτικός τίτλος: «ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ» προτάθηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, ο οποίος εξήγησε ότι προκύπτει  από τα ακρότατα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Σκύρο, Κέδρα, Αρτοτίνα, Πράσινο, Αμυγδαλιά, Νέο Μοναστήρι, η οποία είναι ομολογουμένως μια Ηρώων γη!

“Επιθυμούμε να καταδείξουμε την προσοχή που δίνουμε σε κάθε γωνιά της Στερεοελλαδίτικης γης. Η δε σκαπάνη, συμβολίζει τόσο την ανάπτυξη μέσα από τα τεχνικά έργα, όσο και την αρχαιολογική σκαπάνη που φέρνει στο φως τον πολιτιστικό πλούτο του τόπου μας!”, σημείωσε ο κ. Σπανός και πρόσθεσε: “Προχωράμε δυναμικά, με σταθερό συνοδοιπόρο τον πρώτο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσα από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων. Η «ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ» θα αποτελέσει το νέο στρατηγικό αναπτυξιακό εργαλείο της Περιφέρειας μας, προορισμένο να υπηρετήσει τους μικρούς και μεγάλους αναπτυξιακούς στόχους της Στερεάς Ελλάδας και των πολιτών της”.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου