8/6/21

Συνάντηση με τους εργαζόμενους και την διοίκηση στην “Αλουμίνιον της Ελλάδος”, είχε ο Γ. Μουλκιώτης

 

Επίσκεψη στον Άγιο Νικόλαο Παραλίας Διστόμου και συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου – Εργαζομένων στο Αλουμίνιο της Ελλάδας "Η ΕΝΩΣΗ" και την Διεύθυνση του εργοστασίου, πραγματοποίησε την Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021 ο Βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργος Μουλκιώτης. 


Κεντρικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε “η επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το οποίο αποτελεί ακραία επίθεση της Κυβέρνησης,  ενάντια ακόμα και στα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, αλλά και η πορεία του εργοστασίου”.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν την απόλυτη εναντίωση τους στις επιχειρούμενες αλλαγές στο εργατικό δίκαιο ενώ παρέθεσαν και τα προβλήματα που οι ίδιοι αντιμετωπίζουν στο πλαίσιο της εργασιακής τους δραστηριότητας. 

Ταυτόχρονα, η Διεύθυνση του εργοστασίου διατύπωσε απόψεις για την υφιστάμενη κατάσταση στο εργοστάσιο, τις προοπτικές ανάπτυξης και την απασχόληση. 

Ο βουλευτής επεσήμανε την σημασία της ενίσχυσης οικονομικών δραστηριοτήτων στον νομό, με όρους αξιοπρεπούς εργασίας και υγιούς επιχειρηματικότητας. 

Τόνισε, επίσης ότι η Κυβέρνηση, θέτει στο στόχαστρο την εργασία, προωθεί αντεργατικές και βαθιά αντικοινωνικές πολιτικές που βρίσκονται εκτός ελληνικής πραγματικότητας, με κύρια ενδεικτικά χαρακτηριστικά την ακραία ευελιξία στην αγορά εργασίας, την αφαίρεση συλλογικής σύμβασης, τις απλήρωτες ή χαμηλά αμειβόμενες υπερωρίες, την απελευθέρωση απολύσεων, την στοχοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος, την διάλυση της Επιθεώρησης Εργασίας και την εν γένει πρόκληση έντονης επισφάλειας του εργατικού δυναμικού. 

Υπογράμμισε ότι το Κίνημα Αλλαγής, όχι μόνο καταδικάζει την στάση της Κυβέρνησης αλλά είναι μαζί με τους εργαζόμενους και θα αποκαλύψει στην Βουλή την ουσία της απροκάλυπτης επίθεσης Χατζηδάκη, σε όλες τις πτυχές της. 

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου