7/6/21

Μαζικό Παμβοιωτικό μήνυμα κατά των ΑΠΕ

Ηχηρό μήνυμα ενάντια στον “ενεργειακό παροξυσμό που πλήττει τη Βοιωτία” έστειλαν, το Σάββατο, από τη Λιβαδειά συλλογικότητες, φορείς και δεκάδες πολίτες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το Δίκτυο Βοιωτών για το περιβάλλον.


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οι διαμαρτυρόμενοι ξεκίνησαν με αυτοκινητοπορείες από διάφορα σημεία του νομού και κατέληξαν στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς.

Όπως είπαν οι διοργανωτές το Παμβοιωτικό αυτό συλλαλητήριο ήταν η επανεκκίνηση των δράσεων “κατά της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης ΑΠΕ που ρημάζει τα βουνά μας”.

Έξι μονάδες φυσικού αερίου, 800ΜW περίπου παραγόμενης  ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω αιολικών και φωτοβολταϊκών  που ήδη λειτουργούν στο νομό, αλλά και οι πρόσφατες αδειοδοτήσεις για την παραγωγή 1200 μεγαβάτ μετατρέπουν τη Βοιωτία στο μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο της χώρας.

Η περίφημη πράσινη ανάπτυξη χαρακτηρίζεται οικολογική καταστροφή για τη Βοιωτία, θυσία στο βωμό του κέρδους των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Mετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.


Τα παιδιά ζωγραφίζουν για το περιβάλλον

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των παιδιών που πήραν μέρος στο μαθητικό διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Δήμος Θηβαίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Ο διαγωνισμός, με θέμα «Ένα σκουπίδι ταξιδεύει στο νερό», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Ιουνίου, στην Κρήνη του Οιδίποδα, στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, ευχαρίστησε παιδιά και γονείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στη σημασία της προστασίας των υδάτων.

«Τα παιδιά με τις ζωγραφιές τους μας δείχνουν τον δρόμο. Ποιος είναι αυτός ο δρόμος; Η προστασία του περιβάλλοντος, η προστασία του νερού, είναι το αγαθό που είναι ο κινητήριος μοχλός της ζωής, χωρίς νερό δεν μπορούμε να ζήσουμε. Άρα τι πρέπει να κάνουμε, πρέπει να το προστατέψουμε», τόνισε ο κ. Αναστασίου, εφιστώντας για μία ακόμη φορά την προσοχή για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος βράβευσε το καλύτερο έργο, που ζωγράφισε η Ιωάννα Εξηνταρίδη, μαθήτρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας.

Στα υπόλοιπα παιδιά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό μοιράσθηκαν δωράκια.

Παρόντες στην εκδήλωση του Δήμου Θηβαίων ήταν και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ανδρέας Χατζησταμάτης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Γιώργος Παπασπύρου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, Σταμάτης Καλαμιώτης, καθώς και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου και δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Αλεξάνδρου.

Το «παρών» έδωσε και ο εκπαιδευτικός και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Ηλίας Τραμπάκουλος.



ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου