6/6/21

Μηνύματα για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος

 

Στην καθοριστική σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος αναφέρθηκαν σε μηνύματά τους εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και αυτοδιοικητικοί, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) που φέτος ήταν αφιερωμένη από τον ΟΗΕ, στην αναβίωση και αποκατάσταση των οικοσυστημάτων.


 «Το Περιβάλλον συνδέεται στενά με τη Δημοκρατία, τον Πολιτισμό, την Υγεία την Ποιότητα της Ζωής μας και η προστασία του χρειάζεται την ευαισθητοποίηση όλων, συλλογικές δράσεις και δημόσιες πολιτικές», τόνισε μεταξύ άλλων η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου και συμπλήρωσε: «Το Περιβάλλον στη Βοιωτία έχει τραυματιστεί βαριά με τις ανεξέλεγκτες «επενδύσεις» σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας -αιολική ενέργεια και φωτοβολταϊκά- και έχει πλέον κορεστεί. Η κινητοποίηση των πολιτών, αποτελεί ελπίδα και ασπίδα για την προστασία του».

Ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης επεσήμανε: «Για το Κίνημα Αλλαγής η προστασία του Περιβάλλοντος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της αναπτυξιακής μας πολιτικής. Το μέλλον δεν μπορεί παρά να οικοδομείται σε μια νέα, στέρεη βάση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, με την Κλιματική Δικαιοσύνη και την Κοινωνική Δημοκρατία στο επίκεντρο. Με δράσεις που προωθούν στην πράξη την ενεργειακή δημοκρατία, καταπολεμούν την ενεργειακή φτώχεια και προωθούν την ανανεώσιμη κοινωνική πολιτική. Με ενέργειες στηριζόμενες σε συμμετοχικά σχήματα, που μπορούν να δημιουργήσουν πολιτισμικό, κοινωνικό και οικονομικό πλούτο και μας αφορούν όλους. Με σεβασμό στις επόμενες γενιές!».

Η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά τόνισε ότι η ΠΕ Βοιωτίας εστιάζει πάντα με δράσεις και ενέργειες στο περιβάλλον για την προστασία του όπως την μελέτη διερεύνησης ρύπανσης  του Ασωπού ποταμού και την αποκατάσταση αυτού, τον  καθαρισμό και την οριοθέτηση των ρεμάτων της Βοιωτίας, την πρόληψη των πυρκαγιών που γίνεται  με έργα αντιπυρικών ζωνών.

«Με τη συνεργασία φορέων και οργανώσεων της τοπικής κοινωνίας  ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα σ' αυτή την πρόκληση και θα συμβάλουμε θετικά στην συλλογική προσπάθεια να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά τουλάχιστον τους κοινούς πόρους που μας κληροδότησε η προηγούμενη, αλώβητους και αναβαθμισμένους», συμπλήρωσε η κ. Παπαθωμά.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας επεσήμανε: «Η διάσωση του πλανήτη είναι εντός των δυνατοτήτων μας και μπορεί να επιτευχθεί, έχοντας πρωταρχικούς και άμεσους στόχους την αναπροσαρμογή των συνηθειών μας και την υιοθέτηση μικρών καθημερινών αλλαγών, όπως η ανακύκλωση, η μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και νερού, ο περιορισμός των αναλώσιμων, ο περιορισμός χρήσης αυτοκινήτων ή η γρηγορότερη μετάβαση στην υβριδική και ηλεκτρονική εποχή».

Παράλληλα σημείωσε ότι ο Δήμος Λεβαδέων θα συνεχίσει να είναι αρωγός στη προσπάθεια μετάβασης στην εποχή της Πράσινης Ενέργειας και της κυκλικής διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης, μιας και στο προσεχές διάστημα εκκινεί και η κατασκευή της διαδημοτικής μας μονάδας κομποστοποίησης.

Να σημειωθεί τέλος ότι τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Σάββατο 5 Ιουνίου, ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με τη ΔΕΠΟΔΑΛ και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) ενημέρωσαν και διένειμαν υλικό για την ανακύκλωση στην Κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου