8/6/21

Συγκέντρωση στο Γ. Ν. Λιβαδειάς για την στελέχωση του νοσοκομείου

Παρουσία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου και μελών του διοικητικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η διαμαρτυρία των εργαζομένων του νοσοκομείου της Λιβαδειάς με αφορμή τις τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό.


Ο Σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο Λιβαδειάς όπως τονίζουν εκ μέρους του Δ.Σ. η Πρόεδρος Δήμητρα Μακρή και η Γραμματέας Ευαγγελία Κλάδου απαιτεί τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ένταξη του προσωπικού στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, αυξήσεις σε μισθούς και επαρκή μέτρα προστασίας.

“Είναι επιτακτική η ανάγκη για την πλήρη και άμεση στελέχωση του Γ.Ν. Λιβαδειάς καθώς οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται.

Υπάρχουν πάνω από 200 κενές οργανικές θέσεις καθώς και θέσεις που θα κενωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, λόγω συνταξιοδότησης αρκετών συναδέλφων”, τόνισαν.

Όπως είπαν:

 - Το τμήμα της Τεχνικής Υπηρεσίας εδώ και χρόνια καλύπτει όλες τις ανάγκες Γ.Ν. Λιβαδειάς καθώς επίσης και όλες τις νέες δημιουργούμενες λόγω της πανδημίας (κλινικές, τμήμα διαλογής, εμβολιαστικά κέντρα) με οριακό προσωπικό. 

- Το Φαρμακείο με 3 μόνιμους υπαλλήλους, εκ των οποίων η μία λείπει με άδεια λοχείας, και 1 επικουρικό.

- Το τμήμα της Πληροφορικής λειτουργεί με 2 επικουρικούς.

- Το τμήμα Διατροφής όπου ο ένας και μοναδικός διαιτολόγος φέρει αναρρωτική άδεια εδώ και ένα εξάμηνο και άμεσα θα συνταξιοδοτηθεί και η εργασία εκτελείται κατά καιρούς ακόμα και από μη ειδικούς.

- Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό δεν επαρκεί, ώστε να δύναται η αυξημένη παροχή υπηρεσιών υγείας που καλείται να ανταπεξέλθει, λόγω της πανδημίας.

“Το προσωπικό, με συνεχείς μετακινήσεις εντός του Νοσοκομείου καλύπτει για πάνω από ένα χρόνο και τις νέες ανάγκες όλων των τμημάτων. Τον τρέχοντα μήνα μάλιστα ζητήθηκε νοσηλευτικό προσωπικό να καλύψει και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγεία (Κέντρο Υγείας Λιβαδειάς) στον εμβολιασμό, η οποία είναι καθόλα υπεύθυνη για αυτόν!”, συμπλήρωσαν.

Και κατέληξαν: “Να ληφθούν μέτρα για την μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων με ελαστικές μορφές απασχόλησης, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Γ.Ν. Λιβαδειάς.

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της άρσης της αναστολής της χορήγησης των αδειών κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να μπορεί να πραγματοποιηθεί για το σύνολο των συναδέλφων. Ειδικά το επόμενο διάστημα με αύξηση των υπηρεσιών υγείας σε τακτικά εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία, κλινικές και επαναφορά εμβολιαστικής γραμμής Johnson. 

Ζητάμε άμεσες λύσεις, ώστε να δοθεί σε όλους η δυνατότητα αποφόρτισης από την έντονη ψυχοσωματική καταπόνηση και την κανονική απόδοση στις υπηρεσίες υγείας”.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου