8/6/21

Γ. Πούλου: Όχι ξανά εργολάβοι στην ΕΑΒ

Η Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου παραβρέθηκε  με τους Σπ. Πατέ και Κυρ. Ενωτιάδη, συντονιστές της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΕΑΒ, την Λίτσα Χρήστου, πρώην εργαζόμενη της ΕΑΒ και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Βοιωτίας και τους Β. Κουτουλούλη και Μπ. Χατζήνα, μέλη της Ο.Μ. Θήβας, στη 2η στάση εργασίας που πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΣΕΕΑΒ) στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στο Σχηματάρι. 

 


Η κ. Πούλου ενημερώθηκε  αναλυτικά από τον πρόεδρο κ. Ν. Καπίρη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για τα εργασιακά τους προβλήματα, την αντίθεσή τους στην απόφαση της διοίκησης να χρησιμοποιήσει υπεργολάβους για την ολοκλήρωση επιμέρους κατασκευαστικού προγράμματος των F-16 καθώς και για τις περαιτέρω ενέργειές τους.

Επίσης συναντήθηκε με  την διοίκηση της Εταιρείας όπου οι εργαζόμενοι συζήτησαν τις ενστάσεις τους και κατέθεσαν προτάσεις.

“Το δήθεν επιχείρημα της εμπρόθεσμης υλοποίησης της σύμβασης  με την Lockheed Martin απαξιώνει την Εταιρεία και το άριστα καταρτισμένο προσωπικό της, αλλά μειώνει και το οικονομικό όφελος με περικοπές του φυσικού αντικειμένου των αρχικών συμβάσεων. Ταυτόχρονα όμως αποδεικνύεται η παντελής έλλειψη σχεδιασμού και προγραμματισμού προσλήψεων του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού, ώστε η Εταιρεία να ανταποκριθεί έγκαιρα στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει”, σημείωσε μεταξύ άλλων η Γ. Πούλου. 

ΠΑράλληλα έκανε λόγο για “σκόπιμη απαξίωση της ΕΑΒ που μεθοδεύει εδώ και 2 χρόνια ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας, ανοίγοντας ξανά «κερκόπορτα» σε εργολάβους και σε συνδυασμό με καθυστερήσεις προμήθειας των απαραίτητων υλικών για την ολοκλήρωση των συμβάσεων, δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία στους εργαζόμενους για το μέλλον της” και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων ενώ κατέθεσε και σχετική Αναφορά στη Βουλή

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου