13/4/21

Να προχωρήσει άμεσα το έργο αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Δελφών, ζητά η Γ. Πούλου

Mε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και συνυπογράφουν 35 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ η Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου των Δελφών. 


“Το Αρχαίο Θέατρο στους Δελφούς αποτελεί μνημείο με παγκόσμια πολιτιστική ακτινοβολία που προσελκύει χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες κάθε χρόνο. H αποκατάστασή του είναι απαραίτητη για την διατήρησή του, αλλά και για την περαιτέρω ανάδειξή του ως τουριστικού προορισμού.   

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για το έργο αποκατάστασης, ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά  σχετικά με την πορεία του…”, σημείωσε η κ. Πούλου. 

Και πρόσθεσε: “Κανείς δεν γνωρίζει αν προχωρά κανονικά, αν υπάρχουν καθυστερήσεις, αν υπάρχουν αλλαγές στον προϋπολογισμό… 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει την πολιορκία του μοναδικού Δελφικού τοπίου με την άναρχη και χωρίς κανένα σχεδιασμό επέκταση ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών πάρκων, αλλά δεν φαίνεται να δείχνει την ίδια προθυμία για την ολοκλήρωση του έργου που θα αποκαταστήσει επιτέλους το Αρχαίο Θέατρο των Δελφών!”.  

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου