13/4/21

1.606 νέα κρούσματα, 76 θάνατοι, 781 διασωληνωμένοι. Χθες 47 στη Στερεά, 9 στη Βοιωτία

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ χθες Δευτέρα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα είναι 1.606, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 297.086 (ημερήσια μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων 51,4% άνδρες. 

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 50 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.531 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 76, ενώ από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.961 θάνατοι. 

Το 95,6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 781 (63,1% άνδρες). 

Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. 

To 82,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.870 ασθενείς. 

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 539 (ημερήσια μεταβολή +17,17%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 530 ασθενείς. 

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη).

Στη Στερεά καταγράφηκαν 47 νέα κρούσματα (23 στην Εύβοια, 12 στη Φθιώτιδα, 9 στη Βοιωτία, 2 στη Φωκίδα και 1 στην Ευρυτανία).


Παραμένει σε «βαθύ κόκκινο» η Βοιωτία

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Παρασκευής στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας (πλην των Δήμων Μαντουδίου- Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού) και Ευρυτανίας, οι Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας και Κορινθίας , οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Πέλλας , η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης , η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου , η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου, οι δήμοι Καλυμνίων και Λέρου, ο δήμος Ρόδου, ο δήμος Χίου, ο δήμος Ανωγείων και ο δήμος Χανίων, οι δήμοι Ιωαννιτών και Κόνιτσας, ο δήμος Αμφίπολης, ο δήμος Βέροιας και ο δήμος Σερρών, ο δήμος Καρδίτσας, οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος, ο δήμος Γρεβενών, η δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του Δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, οι δήμοι Λαμιέων και Λοκρών της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας. Επίσης στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, εντάσσονται  η περιφερειακή Ενότητα της Κω καθώς και ο δήμος Ήλιδας της Π.Ε Ηλείας.

Επιπλέον, από τη Δευτέρα 12 Απριλίου επαναλειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, με εξαίρεση α) τον ΚΑΔ: 92.00.12.02 που αφορά τα ΟΠΑΠ play και β) τον ΚΑΔ: 92.00.12 που αφορά τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα/ κερματοδέκτη που παραμένουν κλειστά. 

Παράλληλα στο λιανικό εμπόριο αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων και πλέον η αναλογία πληθυσμού εμβαδού έχει ως εξής:

-για επιφάνειες καταστημάτων έως 500τμ: 1 άτομο ανά 25τμ

-για επιφάνειες άνω των 500τμ: για κάθε 100 τμ πλέον των 500 τ.μ., επιτρέπεται ένας πελάτης.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι τα Σαββατοκύριακα, και μόνο, επιτρέπονται οι μετακινήσεις για άσκηση με τη χρήση οχήματος σε υπαίθριο χώρο μέχρι 3 άτομα ή μια οικογένεια. Οι πολίτες έχουν ουσιαστικά τη δυνατότητα για άσκηση εκτός του δήμου κατοικίας τους με τη χρήση του κωδικού 6 και με υποχρεωτική χρήση μάσκας.


Αποτελέσματα self tests στα λύκεια της Βοιωτίας

Με τα αποτελέσματα των self tests στο χέρι προσήλθαν χθες στα σχολεία τους οι μαθητές των λυκείων της Βοιωτίας. 

Σύμφωνα με τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε σύνολο 3.215 μαθητών  ανιχνεύθηκαν θετικοί στον ιό, 11 μαθητές και από τους εκπαιδευτικός μόνο ένας.
Από τα μαθήματα τους απουσίαζαν συνολικά 374 μαθητές και μαθήτριες.
Όπως ανέφερε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Λάμπρος Κούτσικος, στον ΣΕΙΡΙΟ fm, το ποσοστό των απουσιών κυμαίνεται γύρω στο 10%.
Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου