1/3/21

Στον Προφήτη Ηλία ο Γ. Μουλκιώτης

Την Τ.Κ Προφήτη Ηλία, του Δ. Λεβαδέων επισκέφθηκε ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με την Προέδρο της Κοινότητας Αγγελική Παπαδά και  κατοίκους της περιοχής.

Το κεντρικό θέμα συζήτησης αφορούσε πέραν των άλλων και τα σημαντικά προβλήματα που προκαλούνται τόσο στην κοινότητα Προφήτη Ηλία  όσο και στην κοινότητα Ανθοχωρίου, αλλά και στην  ευρύτερη  περιοχή,  λόγω της επιχειρούμενης ανεξέλεγκτης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάρκων, που οποία θα επιβαρύνουν και θα προκαλέσουν βλάβη στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον.

Οι κάτοικοι και η συγκροτηθείσα Επιτροπή Πρωτοβουλίας,  εξέφρασαν την  έντονη αντίθεσή τους, στην επιχειρούμενη εγκατάσταση  γιγαντιαίου φωτοβολταϊκού πάρκου, σε έκταση 550 στρεμμάτων σε πολύ μικρή απόσταση από τον Προφήτη Ηλία, στο «ΚΑΣΤΡΑΚΙ».

Ειδικότερα αντιδρούν για τον απαράδεκτο αιφνιδιασμό των φορέων και κατοίκων της περιοχής, για την έλλειψη ενημέρωσης και διαβούλευσης, για τις δυσμενείς επιδράσεις και αναπότρεπτες συνέπειες ειδικά στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα, αλλά   και στις αρνητικές συνέπειες στο περιβάλλον.

Ο Γιώργος Μουλκιώτης, επεσήμανε ότι για σχετικές εγκαταστάσεις προϋποθέτει  και απαιτείται εξ αρχής συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, καίρια για την χωροθέτηση. Η ενεργειακή δημοκρατία με τις ήπιες μορφές ενέργειας, απαιτεί ουσιαστική συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης, των Αγροτών, των ενεργειακών κοινοτήτων και των καταναλωτών. Εξέφρασε την ταύτιση της θέσης του, με την Κοινότητα και τους φορείς της περιοχής, ως και την πλήρη αντίθεση στην «έπαρση» των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, που αγνοούν επιδεικτικά και αδιαφορούν για τις τοπικές κοινωνίες, το μέλλον και τα προβλήματά τους.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου