17/3/21

Γ. Οικονόμου: Ανοίγει ο δρόμος για την τηλεκατάρτιση των Νέων Αγροτών, ώστε να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση του προγράμματος και η αποπληρωμή των δικαιούχων

Με συμμετοχή σε πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, δίνεται λύση στην αδυναμία δια ζώσης συμμετοχής των Νέων Αγροτών του ΠΑΑ 2014-2020 στα προγράμματα κατάρτισης, εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών που επέφερε η πανδημία.

 

Συγκεκριμένα, υπεγράφη σήμερα από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννη Οικονόμου, η 2η τροποποίηση της υπ’ αριθ. 11510/14.12.2016 (ΦΕΚ 4113/Β/21.12.2016) Απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τίτλο: «Πλαίσιο Εφαρμογής της Δράσης 1.1.1. «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του Μέτρου 1 «Δράσεις Μετάδοσης Γνώσεων και Ενημέρωσης του ΠΑΑ 2014 -2020». 

 Η σημερινή τροποποίηση της υπουργικής απόφασης έρχεται μετά και από την έγκριση της 8ης Τροποποίησης του ΠΑΑ 2014-2020 από την Ε.Ε, όπως αυτή ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό.

 Η φυσική παρουσία των Νέων Αγροτών στα προγράμματα κατάρτισης δεν ήταν εφικτή εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας. Mέσω της νέας  τροποποίησης της υπουργικής απόφασης, ανοίγει ο  δρόμος για τη συμμετοχή των Νέων Αγροτών σε αντίστοιχο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, με σκοπό να διδαχθούν τις αναγκαίες γνώσεις και δεξιότητες για την τεκμηρίωση της επαγγελματικής τους ικανότητας και επάρκειας στον πρωτογενή τομέα, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή ολοκλήρωσή του προγράμματος και η αποπληρωμή των δικαιούχων.

 Η τροποποίηση της απόφασης  αφορά περίπου 5.000 Νέοι Αγρότες, καθώς επίσης  συνολικά το μέγεθος της δαπάνης ανέρχεται περίπου στα 4.875.000  ευρώ.

Μετά την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου εφαρμογής ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ αναμένεται να ξεκινήσει το Πρόγραμμα Τηλεκατράρτισης σε περίπου ένα μήνα.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου