16/2/21

Επιτυχής η διαδικτυακή εκδήλωση ΣΕΒΕ - Συνδέσμου Εξαγωγέων και των Επιμελητηρίων Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας

 

Ιδιαίτερα επιτυχής, τόσο ενημερωτικά όσο και ως προς την κατάθεση προτάσεων, υπήρξε η διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού, ο ΣΕΒΕ- Σύνδεσμος Εξαγωγέων και τα Επιμελητήρια Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας σχετικά με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής εξειδίκευσης τα οποία υλοποιεί ο ΣΕΒΕ.


Στην εκδήλωση, από πλευράς του ΣΕΒΕ, συμμετείχαν ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Παναγιώτης Χασάπης , ο Γ. Διευθυντής κ. Σπύρος Ιγατιάδης, ο οποίος συντόνισε την εκδήλωση, καθώς και η υπεύθυνη για τα προγράμματα κατάρτισης, κ. Μαίη Δεμερτζή, η οποία παρουσίασε τη δομή των προγραμμάτων και ανέλυσε τα επαγγελματικά οφέλη που αποκομίζουν οι συμμετέχοντες σε αυτά.

 Στην έναρξη της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης. Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στις δράσεις της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας σχετικά με την ενίσχυση του τομέα των εξαγωγών, υπογραμμίζοντας τον εξωστρεφή προσανατολισμό της και εστιάζοντας στη δυναμική εκθεσιακή πολιτική της.  

Ο κ. Χασάπης παρουσίασε αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία των εξαγωγών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τόνισε τη σημαντικότητά της ως της 5ης μεγαλύτερης εξαγωγικής Περιφέρειας της χώρας ενώ αναφέρθηκε και στις ενδοπεριφερειακές ανισότητες. 

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων ανέδειξαν, στις παρεμβάσεις τους, καίρια ζητήματα σχετικά με το θέμα των εξαγωγών. 

Ειδικότερα, ο κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους, εκ μέρους του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, και με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, υπογράμμισε τη σημασία της ανάπτυξης και στήριξης των τοπικών οικοσυστημάτων καθώς και τις μεγάλες δυνατότητες της χώρας αλλά και της Περιφέρειας στον εξαγωγικό τομέα. 

Ο κ. Αθ. Κυρίτσης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, αναφέρθηκε στη συμβολή των εξαγωγών στην εγχώρια οικονομία κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. 

Ο κ. Βασ. Αυγερινός, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας, εστίασε στο ρόλο της πολιτικής συναίνεσης υπέρ των εξαγωγών και στη απαραίτητη για την ενίσχυση του εξαγωγικού τομέα διαμόρφωση κατάλληλου μακροπεριβάλλοντος καθώς και στην ανάγκη δημιουργίας πλέγματος υπηρεσιών και επιχειρήσεων πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέων παραγωγής. 

Ο κ. Γιάννης Γεροντίτης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, έθεσε προβλήματα αλλά και προτάσεις, όπως αυτά προκύπτουν από την επικοινωνία με τους ίδιους τους επιχειρηματίες της περιφερειακής του ενότητας, τονίζοντας την ανάγκη για παροχή κινήτρων εκ μέρους της πολιτείας και για προσλήψεις εξειδικευμένων στελεχών. 

Στην εκδήλωση παρέμβαση πραγματοποίησε, επίσης, ο κ. Στάθης Μπλέτσας, Κοινωνιολόγος – Διευθυντής Κατάρτισης ΚΕΚ Αριάδνη, υπογραμμίζοντας τη σημασία ενός καλά καταρτισμένου, στο πεδίο των εξαγωγών, ανθρώπινου δυναμικού αλλά και στη σημαντικότητα της πιστοποίησης που παρέχουν τα προγράμματα του ΣΕΒΕ.

Τα δύο νέα προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης , τα οποία υλοποιεί ο ΣΕΒΕ στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», αφορούν στους τομείς Ανάπτυξης Εξαγωγικών Μονάδων στον κλάδο της Αγροδιατροφής – Βιομηχανίας Τροφίμων και στον τομέα της Ανάπτυξης Εξαγωγικών μονάδων στον κλάδο των Δομικών Υλικών. Απευθύνονται σε απασχολούμενους στον Ιδιωτικό Τομέα της Οικονομίας και χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Η χρονική διάρκεια κάθε προγράμματος είναι 120 ώρες και με την ολοκλήρωσή του, κατόπιν εξετάσεων, οι ωφελούμενοι λαμβάνουν επίσημη Πιστοποίηση προσόντων / δεξιοτήτων  αλλά και εκπαιδευτικό επίδομα  συνολικού ύψους 600,00€.

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών που προβάλλουν την ανάγκη υποστήριξης του εξαγωγικού τομέα και των αντίστοιχων δράσεων, εξήραν τη συμβολή του ΣΕΒΕ στον τομέα αυτό και εκδήλωσαν θερμά τη διάθεσή τους για περαιτέρω συνεργασίες και συνέργειες ως προς την ενίσχυση των εξαγωγών σε όλες τις ενότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου