28/1/21

Β. Κουτσούμπας, Δ. Κωϊστάνου και Ε. Φρυγανά είναι οι τρείς από τη Βοιωτία που «πρωταγωνιστούν» στην καμπάνια «WeForWomen» για την εξάλειψη της έμφυλης ανισότητας που ξεκινά από τον Δήμο Αθηναίων

Το ”WeFor” είναι ένας Οργανισμός που έχει ως στόχο να μιλήσει και να ανταποκριθεί σε προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η νεότερη γενιά.

Προβάλει μια σειρά θεμάτων που απασχολούν την καθημερινότητα, επηρεάζουν και ταλανίζουν την κοινωνία, όπως είναι η έμφυλη βία, η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, οι διακρίσεις στον εργασιακό χώρο, υιοθετώντας νέες προσεγγίσεις και πρακτικές. 

Μέσα από μια σειρά δράσεων καθώς και από μια κεντρική, ετήσια εκδήλωση, το ”WeFor”, θέτει επί τάπητος κάθε χρόνο κάποιο συγκεκριμένο θέμα προς συζήτηση, προβληματισμό και αναδιαμόρφωση.

 Όπως ανέφερε ο Βοιωτός Πρόεδρος του ”WeFor” κ. Βασίλης Κουτσούμπας, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελευθερία Κουμάντου και Ελεωνόρα Ορφανίδου, αυτόν το μήνα, ξεκίνησε η πρώτη καμπάνια με τίτλο «WeForWomen» με τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων την οποία και θα υλοποιήσουν από κοινού. 

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου του 2021 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στη διάρκεια της οποίας έξι πετυχημένες και δυναμικές γυναίκες από την πολιτική, τη δημοσιογραφία, την τέχνη, την επιχειρηματικότητα, την επιστήμη, τις Ένοπλες Δυνάμεις θα μοιραστούν τις δικές τους προσωπικές ιστορίες. 

Παράλληλα, για το 2021 έχει προγραμματιστεί μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών με αντικείμενο το θέμα της ισόττητας ανάμεσα στα δύο φύλα μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα. 

«Στόχος της ομάδας είναι μέσα από αυτές τις δράσεις να επαναπροσδιορίσει τη συζήτηση γύρω από αυτά τα θέματα. Οι τελευταίες ημέρες μας αποδεικνύουν ότι αν ένα άτομο μιλήσει, το ντόμινο και το αποτέλεσμα είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο φανταζόμαστε. Αυτά τα προβλήματα δεν έχουν κοινωνική τάξη, δεν έχουν στίγμα ή κατηγοριοποίηση, βρίσκονται παντού μέσα στην κοινωνία μας και αυτό είναι που προσπαθούμε να αναδείξουμε», σημείωσε. 

Ο κ. Κουτσούμπας, έκανε λόγο για ένα πρόβλημα το οποίο δεν αφορά μόνο μια κατηγορία γυναικών, μια κατηγορία δραστηριοποίησης ή μια κοινωνική τάξη, αλλά είναι διάχυτο σε όλη την κοινωνία και υπενθύμισε τα εντυπωσιακά ποσοστά έμφυλης βίας καθώς και την αύξησή τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας: «Αν δεν αποφασίσουμε να μιλήσουμε και να κάνουμε κάτι γι αυτό, τίποτα δεν θα αλλάξει». 

Πηγή https://www.athina984.gr


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου