13/1/21

Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ Λεβαδέων, για τα σχολεία, ζήτησε η “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”


 Άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων με θέμα την επαναλειτουργία των σχολείων ζήτησε η “Λαϊκή Συσπείρωση”. Προτείνει τη συμμετοχή φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας “ώστε να συζητηθούν τα μέτρα που θα πάρει ο Δήμος, για το άνοιγμα και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων”. ​​​

Με ανακοίνωση της η Λ.Σ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση ότι προχωράει στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς να έχουν παρθεί μέτρα ουσιαστικής προστασίας και ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών.

“Το τελευταίο διάστημα, ο λαός μας ζει με δραματικό τρόπο την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και θρηνεί θύματα. Ταυτόχρονα, ζει την επιδείνωση των όρων ζωής του σε όλα τα επίπεδα”, σημειώνει η Λ.Σ..

Και μεταξύ άλλων προσθέτει: “Το γεγονός μάλιστα ότι τα σχολεία ανοίγουν σε δόσεις, χωρίς σε πρώτη φάση να εντάσσονται στο σχεδιασμό τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αποτελεί ομολογία από την κυβέρνηση ότι δεν λαμβάνει ολοκληρωμένα και ουσιαστικά μέτρα.

Γιατί οι ανάγκες και τα μέτρα που θα εξασφάλιζαν το ασφαλές άνοιγμα όλων των σχολείων είναι γνωστά από τον Αύγουστο. Φώναζαν, πάλευαν και διεκδικούσαν γι’ αυτά γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές:

Σχεδιασμός για επιπλέον αίθουσες για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, προσλήψεις επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, ουσιαστική ιχνηλάτηση και μέτρα εκεί που εντοπίζονται κρούσματα. Είναι μήπως υπερβολικά και ανέφικτα όλα τα παραπάνω; Όχι βέβαια, όμως, προϋποθέτουν σχεδιασμό και χρηματοδότηση.

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, καλούμε τη δημοτική αρχή να μπει μπροστά.

Να στηρίξει τους αγώνες του υγειονομικού προσωπικού, των εκπαιδευτικών, των μαθητών, όλου του λαού, για την προστασία της υγείας και της ζωής του”.

Καταλήγοντας σημειώνει: “Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τη δημοτική αρχή του Δήμου Λιβαδειάς να προχωρήσει άμεσα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με δυνατότητα συμμετοχής εκπροσώπων από τους φορείς (εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων), ώστε να συζητηθούν τα μέτρα που θα πάρει ο Δήμος μας, για το άνοιγμα και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων”. ​​​

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου