22/12/20

Ελεύθερα λογισμικά απεικόνισης χτενισμάτων-κουρεμάτων-βαφής

ΤΜΗΜΑ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ 1ου ΕΠΑΛ-ΕΚ(Εργαστηριακού Κέντρου)   

ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ - ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ –ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Η υπεύθυνη καθηγήτρια: Κοβάνη Παναγιώτα

Επιμέλεια συγγραφής: Η εκπαιδευτικός Κοβάνη Παναγιώτα και οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης, της ειδικότητας Κομμωτικής Τέχνης

Κατά τη διάρκεια, τόσο της πρώτης όσο και της δεύτερης καραντίνας, τα μαλλιά σας έχασαν τη δυνατότητα περιποίησης και φροντίδας τους από τον σύμβουλο - επαγγελματία κομμωτή. Αποτέλεσμα αυτού ήταν  να χάσει το κούρεμα σας το σχήμα του, τα μαλλιά σας να μακρύνουν πολύ, να εμφανιστεί η ρίζα των μαλλιών σας ή να ξεθωριάσουν οι άκρες σας λόγω έλλειψης βαφής κλπ. 

Παρότι πρόκειται, για μία ομολογουμένως, δυσάρεστη κατάσταση εμείς σκεφτήκαμε ότι αυτό το διάστημα θα μπορούσε να είναι η αρχή για μία αλλαγή που μπορεί να θέλατε και να μην τολμούσατε… 

Πόσες φορές μπορεί αν έχετε σκεφτεί να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας αλλά τελευταία στιγμή να το μετανιώνατε; Πόσες φορές φανταζόσασταν πως μπορεί να ήσασταν με κοντά μαλλιά οι γυναίκες ή μακριά μαλλιά οι άντρες; Πόσες φορές σκεφτόσασταν αν ένας κότσος θα ταίριαζε στο σχήμα του προσώπου σας και των χαρακτηριστικών σας; 

Τα ελεύθερα λογισμικά απεικόνισης χτενισμάτων, κουρεμάτων και βαφής είναι η λύση, ώστε να τολμήσετε με ασφάλεια την οποιαδήποτε αλλαγή, μαζί με τον επαγγελματία κομμωτή/τρια σας!   


ΒΗΜΑ 1ο: Αρχικά πληκτρολογήστε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.easyhairstyler.com στον υπολογιστή σας. 

ΒΗΜΑ   2ο:    Επιλέξτε από την αρχική μπάρα εργασιών, την επιλογή “VIRTUAL MIRROR” 

ΒΗΜΑ 3ο:  Περιμετρικά του εικονικού καθρέφτη (Virtual Mirror) υπάρχουν διάφορες επιλογές. Επιλέξτε από την πάνω πλευρά, το εικονίδιο με την φωτογραφική μηχανή.

ΒΗΜΑ  4ο:  Σε αυτό το βήμα έχετε τις παρακάτω, τρεις επιλογές: (α) Να χρησιμοποιήσετε ένα από τα έτοιμα μοντέλα της εφαρμογής, που το πρόσωπό του αντιπροσωπεύει το προσωπικό σας σχήμα προσώπου (Select a Model) ή (β) Να ανεβάσετε μία δική σας φωτογραφία (Upload my photo) ή  (γ) Να φωτογραφηθείτε εκείνη τη στιγμή, χρησιμοποιώντας την κάμερα του υπολογιστή σας (Use webcam). Σε κάθε περίπτωση, τα μαλλιά σας φροντίστε να είναι τραβηγμένα προς τα πίσω και απομακρυσμένα από το πρόσωπο! 

ΒΗΜΑ 5ο:   Η φωτογραφία που έχετε επιλέξει βρίσκεται πλέον εντός του εικονικού καθρέφτη και είναι έτοιμη για να την επεξεργαστείτε. Επιλέξτε από το αριστερό μενού, το είδος του χτενίσματος ή κουρέματος που επιθυμείτε, βάση του μήκους μαλλιών σας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σας προσφέρει πολλές επιλογές όπως, «καθημερινά χτενίσματα ή κουρέματα», «νυφικά χτενίσματα», «κουρέματα ή χτενίσματα διασήμων» κλπ. και απευθύνεται τόσο σε γυναίκες, όσο και σε άντρες!

ΒΗΜΑ 6ο:   Η επιλογή σας έχει πλέον μεταφορτωθεί στην εικόνα του εικονικού καθρέφτη και είναι έτοιμη για επιπλέον «παρεμβάσεις», εφόσον το επιθυμείτε, όπως η αλλαγή του χρώματος των μαλλιών, εφαρμογή μακιγιάζ, χρήση αξεσουάρ κλπ.

ΒΗΜΑ 7ο:  Με τα σύμβολα που βρίσκονται ακριβώς κάτω από την φωτογραφία, μπορείτε να προσαρμόσετε την επιλογή σας, να την αντικαταστήσετε με καινούργια, να αλλάξετε την πλευρά την φράντζας ή να αυξομειώσετε τους όγκους στην κορυφή των μαλλιών.

ΒΗΜΑ 8ο:   Στο τέλος, το συγκεκριμένο πρόγραμμα σας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε την φωτογραφία σας, να την δημοσιεύσετε στα social media ή να την εκτυπώσετε, έχοντας στην ίδια φωτογραφία το ΠΡΙΝ και το ΜΕΤΑ!

Αξιολογώντας λοιπόν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, προέκυψαν τα παρακάτω θετικά και αρνητικά συμπεράσματα. 

ΘΕΤΙΚΑ: Είναι πολύ εύκολο στη χρήση, οι επιλογές των έτοιμων μοντέλων καλύπτουν όλους τους τύπους προσώπου, τα χτενίσματα και κουρέματα που προτείνει είναι αρκετά μοντέρνα και πάρα πολλά σε αριθμό (πάνω από 5000 συνολικά), παρέχει και τη δυνατότητα αλλαγής χρώματος μαλλιών,  μπορεί να χρησιμοποιηθεί από γυναίκες αλλά και άντρες, συμπληρώνει την κόμμωση με επιλογές μακιγιάζ και αξεσουάρ, δίνει τη δυνατότητα αποθήκευσης, εκτύπωσης ή κοινοποίησης στα social, της εικόνας. 

ΑΡΝΗΤΙΚΑ: Αν δεν έχεις κάνει εγγραφή (που όμως είναι δωρεάν) οι επιλογές είναι λίγες και η γλώσσα χρήσης είναι μόνο η αγγλική. 

Σας ευχόμαστε λοιπόν φέτος, η νέα χρονιά να σας βρει γερούς και ανανεωμένους!!!

Πηγή: https://www.easyhairstyler.com


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου