15/12/20

Αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης των οικισμών Αλυκής και Αγίου Νικολάου στο Δήμο Θηβαίων

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχώρησε στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης των οικισμών Αλυκής και Αγίου Νικολάου της Δ.Ε. Θίσβης του Δήμου Θηβαίων.

Το έργο, το οποίο θα εκτελέσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θήβας (Δ.Ε.Υ.Α.Θ.), έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.940.000 €. Το ποσό των 300.000 €  θα διατεθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών, τα 720.462 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το ποσό των 919.538 € από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ή από άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου:

• Εξασφαλίζεται η ομαλοποίηση της υδροδότησης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

• Αποτρέπεται το ενδεχόμενο ρύπανσης του νερού.

• Μειώνεται η απώλεια των υδάτινων πόρων.

«Ιεραρχούμε τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και συμπράττουμε με τον α` βαθμό Αυτοδιοίκησης προκειμένου να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Στην περίπτωση της Αλυκής και του Αγίου Νικολάου, δίνεται μια οριστική λύση στην υδροδότηση των οικιστών και των επιχειρήσεων, πρόβλημα που τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται ακόμη εντονότερο.

»Με το έργο αυτό, εξασφαλίζουμε όχι απλά την επαρκή ποσότητα, αλλά νερό καθαρό που θα φτάνει για όλη την περιοχή, η οποία έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς του Δήμου Θηβαίων», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ενώ στις λύσεις που δίνει το έργο αυτό αναφέρθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά.

Με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο Δήμαρχος Θηβαίων Γεώργιος Αναστασίου, προέβη στην εξής δήλωση: «Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης αξίας, που θα βελτιώσει την παροχή νερού στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος ύδρευσης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων».


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου