29/12/20

Μητροπολίτης Γεώργιος: Υπομονή και πίστη για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που ζούμε


 Με συγκεκριμένο αριθμό πιστών, λόγω των περιοριστικών μέτρων, τελέστηκε η Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, στο Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στη Λιβαδειά,  προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Γεώργιου και παρουσία του δημάρχου Γιάννη Ταγκαλέγκα.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας όπως σημειώνει η σελίδα της Μητρόπολης Θ&Λ imtl.gr, διαβάστηκε το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτη, ο οποίος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα Χρόνια Πολλά και “ο ενανθρωπήσας Θεός να χαρίζει ειρήνη και αγάπη στις καρδιές μας, τις οποίες, όπως είπε, θα πρέπει να ανοίξουμε για να γεννηθεί μέσα τους ο Χριστός”.

Επίσης εξέφρασε τη συγκίνησή του, διότι στα μέχρι προχθές άδεια καθίσματα του Ναού είδε να στέκονται πάλι οι πιστοί, και ευχήθηκε  “να εξέλθουμε σύντομα από την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε και να μην ξαναζήσουμε τέτοιες δύσκολες μέρες”. 

Παρότρυνε όλους να δείξουν υπομονή και πίστη στο Θεό για “να ξεπεράσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε, ενώ τόνισε ότι η προσευχή μας θα πρέπει να είναι εντατικότερη για όλους εκείνους που δοκιμάζονται από την ασθένεια”.

Λόγω της εξαιρετικά δύσκολης υγειονομικής κατάστασης της χώρας και του περιορισμένου αριθμού πιστών που επιτρέπεται στις Ακολουθίες, και για να μπορέσουν να εκκλησιαστούν περισσότεροι πιστοί, στο Μητροπολιτικό Ναό ανήμερα των Χριστουγέννων τελέστηκε και δεύτερη Θεία Λειτουργία.

Επίσης, σε όλους τους Ναούς της Λιβαδειάς, της Θήβας και των κωμοπόλεων της Μητρόπολης, εκτός από την πρωϊνή Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, τελέστηκε και δεύτερη Χριστουγεννιάτικη Ακολουθία.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου