22/12/20

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Γράφει ο Ταξιάρχης Γαλανός Συν/χος δικηγόρος, ππ N.Σ. Βοιωτίας

Η Ελλάδα σήμερα ζει υπό τις καθημερινές απειλές της συμμορίας του μωροφιλόδοξου Ερντογάν που ονειρεύεται να επανιδρύσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και να γίνει ο νέος Κεμάλ Αταττούρκ.
Πώς όμως οι απολίτιστοι σπαχήδες της Ασιατικής Στέπας, παντελώς ανοργάνωτοι κατάφεραν να υποδουλώσουν μεγάλο αριθμό κρατών και να ιδρύσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία;
   Το φαινόμενο αυτό έχει την ιστορική του εξήγηση.
Οι αρχαίοι Έλληνες, μεταξύ των άλλων  σοφών ρήσεων  έλεγαν «Όλβιος όστις  ιστορίης έσχε μάθησιν».
Και αργότερα ο μεγάλος Λατίνος στοχαστής Κικέρων  έλεγε «Η ιστορία είναι δάσκαλος μαθήσεως, φως αληθείας και μάρτυρας  των καιρών».
Ας παρακολουθήσουμε όμως την ιστορική συνέχεια των γεγονότων για να καταλάβουμε πώς φτάσαμε σήμερα να πολιορκούμαστε από το Τουρκικό κράτος.
Το 1216 μ.χ. ο τότε Αυτοκράτορας της κοινής Δυτικής και  Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας  Κωνσταντίνος, υπό την κατοχή της οποίας βρίσκονταν πολλοί λαοί μεταξύ των οποίων βέβαια και ο ελληνικός, αφού περιήλθε διάφορες άλλες θρησκείες, όπως του Μίθρα, του ελληνικού δωδεκαθέου κ.λ.π., έκτισε ναούς της Ήρας και της θεάς Τύχης, υπάκουσε στις προτροπές των Εβραίων συμβούλων του και καθιέρωσε μοναδική θρησκεία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας τον Χριστιανισμό, ένα εβραϊκό δόγμα το οποίο ίδρυσε ο Σαούλ ή Σαύλος ή Παύλος.
Η μητέρα του Κωνσταντίνου Ελένη αφιερώθηκε ολόψυχα στο δόγμα αυτό, ίσως για να λυτρωθεί από τις αμαρτίες στις οποίες είχε περιπέσει.
Μετά το διάταγμα αυτό του Κωνσταντίνου, διέταξε τη σφαγή των ιεροφαντών του Διδυμαίου Απόλλωνος στη Μικρά Ασία, της Αρτέμιδος στο σημερινό Άγιο Όρος κ.λ.π. και επί εννέα (9) συνεχόμενους αιώνες οι Ρωμαίοι σε συνεργασία με τους Γότθους, που προσηλυτίστηκαν κι αυτοί στον Χριστιανισμό, κατέσφαζαν τους υποταγμένους λαούς για να τους εκχριστιανίσουν, κυρίως όμως τους Έλληνες, οι οποίοι κατά τους ιστορικούς την εποχή εκείνη ανέρχονταν σε 350 εκατομμύρια, σε πόλεις που άρχιζαν από την βόρεια Αφρική, μέχρι το Σινικό Τείχος και σε όλα τα παράλια της Μεσογείου.
Ο Κωνσταντίνος ήταν ένας αιμοδιψής αυτοκράτορας.
Κατά τη διάρκεια της αυτοκρατορίας του, σε ανατολή και Δύση, κατά τους ιστορικούς κατέσφαξε περίπου 100.000 πολίτες.
Παράλληλα αποδεκάτισε το συγγενικό του περιβάλλον.
Τον υιό του Κρίσπο απαγχόνισε στην Θεσσαλονίκη.
Τη σύζυγό του Φαύστα την έβρασε ζωντανή σε μεταλλικό λέβητα.
Τους συζύγους των αδελφών του Λικίνιο και Μαξέντιο αποκεφάλισε.
   Τον ανιψιό του Λικινιανό, ηλικίας 11 ετών, τον σκότωσε ξυλοκοπώντας τον, διότι η σύζυγός του Ελένη έκρινε ότι είναι ιδιαίτερα έξυπνος και επικίνδυνος για την εξουσία του Κωνσταντίνου.
 Παράλληλα μετέφερε την πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας από τη Ρώμη στο Βυζάντιο.
Το Βυζάντιο ήταν μία μικρή αποικία την οποία είχε ιδρύσει ο Βύζας από τα Μέγαρα περί το 750 π.χ..
Κατά τη μεταφορά της πρωτεύουσας στο Βυζάντιο προβληματίστηκε ως προς το όνομα το οποίο θα έδινε στην πόλη αυτή.
Προτάθηκαν πολλά ονόματα, όπως Νέα Ρώμη, Ρωμανία, Νέα Ιερουσαλήμ, Σιών, αλλά το κυριότερο όνομα που άρμοζε στην πόλη αυτή όπως εξελίχθηκε, ήταν Πόρνη Πόλη.
Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία χωρίστηκε σε ανατολική και δυτική.
Η Ανατολική με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη και η δυτική με πρωτεύουσα τη Ρώμη.
Τελευταίος κοινός αυτοκράτορας ανατολικής και δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ήταν ο Θεοδόσιος ο οποίος μεταξύ των άλλων εγκλημάτων που τέλεσε σε βάρος των Ελλήνων ήταν και το εξής φρικτό:
Προσκάλεσε τους Έλληνες της Θεσσαλονίκης να εισέλθουν δωρεάν στον ιππόδρομο και να παρακολουθήσουν θεάματα.
Οι Έλληνες παραπλανηθέντες από την πρόσκληση αυτή γέμισαν τον ιππόδρομο.
Στη συνέχεια όμως έκλεισαν τις πύλες, μπήκε ο στρατός μέσα και έσφαξε όλους τους Έλληνες.
Μέχρι τώρα οι ιστορικοί αναβίβαζαν τον αριθμό των σφαγιασθέντων στις 12.000-15.000 Έλληνες.
Κατά τη διάνοιξη όμως της υπόγειας σύριγγας για το μετρό της Θεσσαλονίκης βρέθηκε μαζικός τάφος με 17.000 σκελετούς.
 Σε όλη τη διάρκεια της ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας απαγορεύονταν να είναι κάποιος Έλληνας με απειλή την άμεση θανάτωσή του.
Έτσι συνεχίστηκε η κατάσταση σε όλη την επικράτεια της ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, όπου, κλήρος και πολιτική εξουσία, συναγωνίζονταν  σε διαφθορά και το έγκλημα,  και οι εναπομείναντες Έλληνες υφίσταντο διώξεις, αποκλείονταν από δημόσια αξιώματα και υπερφορολογούνταν.
Έτσι άρχιζαν να ψάχνουν συμμάχους εκτός Αυτοκρατορίας για να στραφούν κατά της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Προς νότον, προς δυσμάς και προς βορρά, υπήρχαν πληθυσμοί που είχαν υποταχθεί στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και  κατέφυγαν στις Στέπες της Ασίας όπου εντάχθηκαν στους άτακτους Σπαχήδες, τους οποίους οργάνωσαν σε τακτικό στρατό, τους δίδαξαν την πολεμική τέχνη και συγκροτήθηκε μία αξιόλογη στρατιωτική δύναμη η οποία άρχισε να κατέρχεται προς την Αραβία και την Μέση Ανατολή.
Εκεί εξισλαμίστηκαν και το 1071 ο αρχηγός των Τούρκων Αρπ Ασλάν στο Ματζικέρτ κατατρόπωσε τον Ρωμαϊκό στρατό και συνέλαβε αιχμάλωτο τον Αυτοκράτορα Ρωμανό, του οποίου χάρισε τη ζωή και τον άφησε ελεύθερο.
Στο μεταξύ στις δυνάμεις των Τούρκων εντάσσονταν και άλλοι λαοί των χωρών της Αραβίας και της Μικράς Ασίας, καθώς η ηγεσία των Οθωμανών διακήρυττε την ανεξιθρησκία σε αντίθεση με τους χριστιανούς αυτοκράτορες που κατέσφαζαν τους πιστούς άλλων θρησκειών πλην του Χριστιανισμού.
Καθώς ο πληθυσμός των Τούρκων στρατιωτών αυξάνονταν άλλοτε με την εθελοντική προχώρηση λαών των περιοχών αυτών και άλλοτε με τη βιαία κατάκτηση και εξισλάμισή τους προχωρούσαν δυτικά, πέρασαν στην Ευρώπη και σταδιακά κατέκτησαν όλα τα Βαλκάνια.
Είχαν σαν στόχο να κατακτήσουν και την υπόλοιπη Ευρώπη και από ένα λάθος υπολογισμού απέτυχε η πολιορκία της Βιέννης, οπότε ασυγκράτητοι πλέον θα ολοκλήρωναν την κατάκτηση της Ευρώπης.
 Με την πάροδο των ετών και κυρίως με τα συνθήματα της Αναγέννησης που έβγαινε από τον Χριστιανικό Μεσαιωνισμό άρχισαν να αφυπνίζονται οι εθνότητες των λαών που είχαν ενταχθεί στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, στην οποία οι εθνότητες αυτές ανέρχονταν  σε 72.
Η Κωνσταντινούπολη, η οποία είχε πλέον αναπτυχθεί σε μεγάλη πόλη ήταν ο τελικός στόχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Όμως με τις κατακτήσεις των άλλων λαών σε ανατολή και τα Βαλκάνια, η πόλη της Κωνσταντινούπολης φάνταζε πλέον σαν μία μικρή νησίδα στον ωκεανό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Ήταν λοιπόν μοιραίο να επέλθει η κατάκτησή της, σε αυτό συνέτεινε η εχθρότητα στους κόλπους του Χριστιανισμού με τα διάφορα σχήματα και τις αιρέσεις, ανοησίες τις οποίες συλλάμβανε ο κάθε διεστραμμένος θεωρητικός  του Χριστιανισμού.
Κατά συνέπεια αφού είχε επέλθει και το σχίσμα Ανατολικής και Δυτικής Χριστιανικής Εκκλησίας, το Βατικανό το οποίο είχε μεταβληθεί σε Συνδικάτο του εγκλήματος, όπως παραμένει και μέχρι σήμερα,     καλοέβλεπε την κατάκτηση της Πόλης από τους Τούρκους και δεν συμφωνούσε να αποσταλούν στρατιωτικές ενισχύσεις για την υπεράσπιση της Πόλης, ώστε να μείνει μόνο το Βατικανό μονοπώλιο  του Χριστιανισμού.
Από τους 91 Αυτοκράτορες που κάθισαν στο θρόνο της Κωνσταντινούπολης δεν ήταν ούτε ένας Έλληνας.
Στις 29 Μαΐου 1453 ο τουρκικός στρατός ενισχυμένος με πολλά κανόνια και μία μπομπάρδα που είχαν κατασκευάσει Ούγγροι και Γερμανοί πολιόρκησαν την Πόλη και την κατέκτησαν.
Την Πόλη υπερασπίστηκαν 7.000 Λατίνοι και ήταν θέμα ωρών να εισβάλουν οι πολλές χιλιάδες πολεμιστές των    Τούρκων.
Ο Μωάμεθ ο Πορθητής σε ηλικία τότε 23 ετών, γνώστης της ελληνικής, της Λατινικής και της Αραβικής γλώσσας έδωσε στους στρατιώτες του τριήμερο περιθώριο για λεηλασίες, βιασμούς σκοτωμούς κλπ.
Τελικά εισήλθε στην Πόλη με 4 Βεζύρηδες – Υπουργούς, οι δύο ήταν Έλληνες και οι δύο Αλβανοί.
΄Εκτοτε τα λείψανα των Ελλήνων, κάθε 29 Μαΐου θρηνούν την  επέτειο της άλωσης της  πόλης που  δεν ήταν ελληνική αλλά ρωμαϊκή και μάλιστα πρωτεύουσα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. 
Για ποιο λόγο θρηνούν την άλωση μιας πόλης που δεν ήταν Ελληνική;
  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ουνέσκο που δημοσιευτήκαν πριν από 20 περίπου έτη, όταν το Τουρκικό κράτος αριθμούσε 60 εκ. κατοίκους, η πληθυσμιακή του αναλογία ήταν η εξής:
20 εκατομμύρια  ήταν Έλληνες, φυσικά αναλογικά, διότι είχε επέλθει και η επιμιξία. 
Οι περισσότεροι είχαν προσχωρήσει εθελοντικά στους Τούρκους.
15 εκατομμύρια  Κούρδοι, ακολουθούσαν άλλες 46 εθνότητες  και στις τελευταίες θέσεις μεταξύ 48 ευαρίθμων εθνοτήτων βρίσκονταν αναλογικά το Μογγολικό στοιχείο των Τούρκων.
Μετά από 2.000 έτη σκλαβιάς, από το 262 π.χ. μέχρι το 1453 στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και στη συνέχεια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, το 1821 η αφύπνιση των υπόδουλων λαών και των ελλήνων, είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις και άρχισαν οι επαναστάσεις.
Το ψευδεπίγραφο νεοελληνικό κράτος, μας διδάσκει ότι ήμασταν 400 χρόνια σκλάβοι. Κρύβουν τα υπόλοιπα 1600 περίπου για να μην κακοχαρακτηρισθεί ο Χριστιανισμός. 
Την επανάσταση των Ελλήνων 3 φορές αποκήρυξε η ηγεσία της ορθόδοξης εκκλησίας.
Η Ελληνική επανάσταση του 1821 ήταν η θρυαλίδα που προκάλεσε αλυσιδωτές επαναστάσεις.
Τελικά απελευθερώθηκε η Ελλάδα μέχρι το Δομοκό περίπου και ακολούθησαν και άλλοι λαοί της Βαλκανικής  Χερσονήσου.
Το 1912 με τους λεγόμενους Βαλκανικούς πολέμους και τη φωτισμένη ηγεσία του πραγματικού εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου η Ελλάδα πήρε τη Θεσσαλονίκη, την Ήπειρο και την Μακεδονία.
Στο μεταξύ η Οθωμανική Αυτοκρατορία,  χαρακτηρίζονταν ως « ο μεγάλος ασθενής» και οι σύμμαχες χώρες ετοιμάζονταν για τη διάλυσή της και προσδοκούσαν τα οφέλη που θα αποκόμιζαν. 
Το 1914 ξέσπασε ο Α΄ Παγκόσμιος πόλεμος στην Ευρώπη με το γελοίο πρόσχημα της δολοφονίας του πρίγκιπα Φερδινάνδου στην σημερινή Ερζεγοβίνη.
Αυτοκράτορας των Γερμανών ήταν ο Γουλιέλμος Κάιζερ.
Η Ελλάδα τότε συμμάχησε με τις δυνάμεις της Γαλλίας, Αγγλίας και Ιταλίας (ΑΤΑΝΤ) που βγήκαν νικήτριες από τον πόλεμο αυτό, ο οποίος τελείωσε το 1918.
Κατά το έτος αυτό ο Βενιζέλος αποφάσισε να δημιουργήσει την Ελλάδα των τριών Ηπείρων και των πέντε θαλασσών.
Με συνοδεία πλοίων Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας ο ελληνικός στρατός αποβιβάστηκε στα παράλια της Μικράς Ασίας, όπου άκμαζε επί χιλιετίες ο ελληνικός πολιτισμός.
 Στο μεταξύ στους κόλπους της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας υπήρχε διάσπαση και με επικεφαλής τον Μουσταφά Κεμάλ, επονομασθέντα Αταττούρκ, συγκροτούσε στρατό για να ρίξει τον Σουλτάνο και να απωθήσει τους Έλληνες.
Με το τέλος των βαλκανικών  πολέμων η Οθωμανική  Αυτοκρατορία διαλύθηκε και στη θέση απέμεινε το τουρκικό κράτος.
Οι Τούρκοι μισούν τους έλληνες και τους ρώσους τους οποίους θεωρούν υπεύθυνους για τη διάλυση της αυτοκρατορίας.
 Στην είσοδο της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών  Τουρκίας, στην ΄Αγκυρα, υπάρχει μία τεράστια πινακίδα που αναγράφει την εξής φράση: « Η Τουρκία έχει δύο εχθρούς, τον Ρώσο  και τον ΄Ελληνα».
Το 1920   ο Βενιζέλος που πήρε την Ελλάδα από τον Δομοκό και την έφτασε στο Εσχί Σεχίρ αποφάσισε να κάνει εκλογές πιστεύοντας πώς θα επανεκλεγεί θριαμβευτικά.
Στο μεταξύ ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος ο οποίος είχε καθαιρεθεί και απομακρυνθεί από τον θρόνο ήταν φίλος των Γερμανών, που μόλις είχαν χάσει τον πόλεμο.
Στις εκλογές του 1920 οι βασιλόφρονες κατέβηκαν με τα συνθήματα «Μικρή και έντιμος Ελλάς, ως πότε θα πολεμάμε, ελιά, ελιά και Κώτσο Βασιλιά» κλπ.
 Ο Ελληνικός λαός αντί να επανεκλέξει τον Εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο εξέλεξε τη φιλοβασιλική παράταξη, ο δε Βενιζέλος δεν εξελέγη ούτε βουλευτής.
Η νικήτρια φιλοβασιλική παράταξη διέπραξε το ολέθριο για τον ελληνισμό λάθος να επαναφέρει στο θρόνο τον Κωνσταντίνο.
Την επόμενη ημέρα στάλθηκε τηλεγράφημα της Γαλλίας προς την Ελλάδα που έλεγε κατά λέξη τα εξής «Εμείς σας βοηθήσαμε να πραγματοποιήσετε τους προαιωνίους σας εθνικούς  πόθους κι εσείς εγκαταστήσατε στον βασιλικό θρόνο τον συνεργάτη των Γερμανών».
Από σύμμαχοι η Γαλλία και η Αγγλία μεταπήδησαν στο στρατόπεδο του Κεμάλ Αταττούρκ τον οποίο ενίσχυσαν με αρκετά τανκς, μοντέρνα για την εποχή όπλα, ενώ παράλληλα ο Λένιν ο οποίος είχε αναλάβει την ηγεσία της Ρωσίας, μετά την επιτυχία της Μπολτσεβικικής επανάστασης απέστειλε στον Κεμάλ  ένα δις ρούβλια για ενίσχυση, εκδικούμενος έτσι την Ελλάδα, η οποία βλακωδώς είχε αποστείλει στρατό στην Κριμαία για να πολεμήσει τους Μπολσεβίκους.
Τελικά, η Ελλάδα έμεινε μόνη και καταστραμμένη και ήρθαν τα μοιραία αποτελέσματα της καταστροφής των ελληνικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας , της Ανατολικής Θράκης και υπογράφηκε η συνθήκη της Λωζάνης.
Οι συνεχείς προδοσίες των Ελλήνων πολιτικών.
Το 1960 με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, συνήφθησαν οι συνθήκες της Ζυρίχης και του Λονδίνου για το Κυπριακό ζήτημα. Μεταξύ των προστάτιδων δυνάμεων της Κύπρου, πλην της Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας, ορίσθηκε και η Τουρκία.
΄Ηταν η πρώτη προδοσία της Κύπρου. ΄Εβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.
Το 1964,ξέσπασαν επεισόδια στην Κύπρο και η Τουρκία, σαν προστάτιδα  δύναμη βομβάρδισε τη Μεγαλόνησο, αλλά δεν  προκλήθηκε γενικότερη ανάφλεξη.
 Το 1955,τούρκοι πράκτορες έβαλαν φωτιά στην οικία του Κεμάλ Αταττούρκ στη Θεσσαλονίνη και η Τουρκία, βρήκε πρόσχημα να πραγματοποιήσει κανονικό προγκρόμ στην Κωνσταντινούπολη σε βάρος των χιλιάδων ελλήνων που παρέμειναν στην πόλη, έγιναν καταστροφές, εμπρησμοί καταστημάτων και οικιών Ελλήνων, εκκλησιών κ.λ.π. με αποτέλεσμα χιλιάδες ΄Ελληνες να εγκαταλείψουν οριστικά την  πόλη.
Οι τούρκοι από ετών επεδίωκαν την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και διχοτόμηαη της Κύπρου. Το έργο αυτό δυστυχώς  ανέλαβαν να εκτελέσουν οι μειοδότες ΄Ελληνες πολιτικοί.
Το 1972 έγινε η λεγόμενη Συνδιάσκεψη της  Ρώμης.
Εκεί συναντήθηκαν ο Ευάγγελος Αβέρωφ,  ως εκπρόσωπος της Ελλάδος και του Καραμανλή, ο Ραούλ Ντεκτάς, ως εκπρόσωπος των Τυρκοκυπρίων και ο Σάϊρους Βάνς ως εκπρόσωπος των ΗΠΑ.
Εκεί συμφώνησαν να εισβάλει η Τουρκία στην Κύπρο και να καταλάβει έκταση όση ορίστηκε με το Αττίλας 1.
Για να εισβάλει όμως η Τουρκία θα έπρεπε να δημιουργηθεί αξιόλογο πρόσχημα οπότε σαν εγγυήτρια δύναμη είχε δικαίωμα να επέμβει.
Έτσι αποφασίστηκε η ανατροπή του Μακαρίου. Στο σχέδιο αυτό είχαν σύμμαχο και τον Ιωαννίδη.
Ο Παπαδόπουλος όμως αντιδρούσε στην ανατροπή του Μακαρίου.
Συνεπώς έπρεπε να ανατραπεί.
Για να ανατραπεί έπρεπε να δημιουργηθεί σοβαρό εσωτερικό πρόβλημα στην Ελλάδα διότι ο Παπαδόπουλος ήταν αγαπητός στο στράτευμα.
Έτσι σκηνοθέτησαν τη λεγόμενη εξέγερση του Πολυτεχνείου, ανέτρεψαν τον Παπαδόπουλο, στη συνέχεια τον Μακάριο και ακολούθησε η εισβολή των Τούρκων.
Οι Τούρκοι όμως δεν περιορίστηκαν στον Αττίλα 1 που είχε συμφωνηθεί, αλλά επεκτάθηκαν και στον Αττίλα 2.
Αυτή ήταν η 2η και μεγαλύτερη προδοσία της Κύπρου.
Το 2006 μία άλλη προδοσία της Ελλάδας συντελέσθηκε με πρωθυπουργό τον Κώστα  Σημίτη.
Κατά το έτος αυτό δημιούργησαν ένα εικονικό ναυάγιο τουρκικού πλοίου, το οποίο φαίνονταν να είχε προσαράξει στην μεγάλη βραχονησίδα των Ιμίων.
Τα Ελληνικά πλοία, έσπευσαν να αποκολλήσουν το πλοίο, πλην όμως, ο πλοίαρχος του τουρκικού πλοίου, αρνήθηκε, δηλώνοντα ότι η νησίδα αυτή ανήκε στην Τουρκία. Αυτή την εντολή είχε λάβει.
Επακολούθησαν τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με αρνητικό αποτέλεσμα. Στη  Βουλή των Ελλήνων διεξάγονταν η συζήτηση  για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης  στην κυβέρνηση Σημίτη και ενώ τα τηλέφωνα είχαν κυριολεκτικά «πάρει φωτιά», μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας  και ΗΠΑ, ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας Θεόδωρος Πάγκαλος, μετείχε σε τηλεοπτικό πάνελ στο ΜEGA, συζητώντας «περί ανέμων και υδάτων» !!!.
Η τουρκική στρατιωτική  ηγεσία βρέθηκε σε αμηχανία διότι η  κίνηση αυτή ήταν της τότε πρωθυπουργού Τανσού Τσιλέρ, χωρίς  ενημέρωση των στρατηγών. Τα μεσάνυχτα συνήλθε το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, στις 12 τα μεσάνυχτα και επί 2 ώρες δεν αποφάσιζαν το τι  έπρεπε να πράξουν.
Στις 12 ακριβώς έρχεται  τηλεφώνημα από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ  Μπίλ Κλίντον, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι «μιλούσε με την Ελλάδα και είναι όλα συμφωνημένα».
Κι ενώ το επεισόδιο έμελε να λήξει εκεί, ενημερώθηκαν  ότι στα ΊΜΙΑ υπάρχει και μία μικρή βραχονησίδα, εντελώς αφύλακτη.
Τότε οι Τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν την ολιγωρία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και οργάνωσαν την καταδρομική κατάληψη της νησίδας αυτής, με απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση.
Τελικά επήλθε ο συμβιβασμός, κατά τον οποίο τα Ίμια θα παραμείνουν ως έχουν, χωρίς  στρατιωτική παρουσία κανενός κράτους.
Ο Σημίτης, από το βήμα της Βουλής, ευχαρίστησε δημόσια τις ΗΠΑ για την ειρηνοποιό συμβολή της.
Δηλαδή επέχαιρε που ταπεινωθήκαμε και συναινέσαμε στο «Γκριζάρισμα του Αιγαίου». 
 Τη νύκτα των Ιμίων, η Συρία, είχε συγκεντρώσει στρατεύματα στα σύνορα με την Τουρκία με σκοπό να καταλάβει την Αλεξανδρέττα με την περιοχή της η οποία ανήκε από χιλιετίες στη Συρία και ήταν κατεχόμενη από την Τουρκία.
Ταυτόχρονα ο Οτσαλάν, είχε φροντίσει να πληγούν  20 καίριοι στρατιωτικοί και Βιομηχανικοί στόχοι στην Τουρκία. 
Ιδανικότερες συνθήκες δεν μπορούσαν να υπάρξουν για να διαλύσουμε οριστικά την Τουρκία, η οποία τότε έναντι της Ελλάδας, υστερούσε σε ναυτικό και αεροπορία, ενώ μεταγενέστερα και με τον μόνιμο φόβο της ότι θα διαμελισθεί ή και διαλυθεί, παραβλέπει τα προβλήματα του λαού της  και τις οικονομίες της επενδύει   σε όπλα τελευταίας τεχνολογίας, και έχει αποκτήσει  υπεροπλία.
Ο Γεώργιος Παπανδρέου, το 1999, σαν υπουργός Εξωτερικών  της Ελλάδας, φρόντισε και άνοιξε διάπλατα της πόρτες της Ε.Ε για την είσοδο της Τουρκίας.
Το δε  2010 ο ΓΑΠ  ως  πρωθυπουργός, μετέβη στην Ρωσία και αντί να συζητήσει τα εθνικά μας θέματα και επενδύσεις  μίλησε μόνο για οικολογικά ζητήματα του πλανήτη (άκουσον-άκουσον).
΄Ηδη η Τουρκία, βλέποντας την απραξία των Ελλήνων  στοχεύει πλέον στην δυτική Θράκη, Ο παράνομος Μουφτής της Κομοτηνής δεν περιορίζεται  πλέον στα θρησκευτικά του καθήκοντα αλλά ασκεί  προκλητικά και φανερά  ανθελληνική και φυσικά Τουρκική πολιτική.
Η Τουρκία μέσω της αγροτικής τράπεζας που έχε ιδρύσει στην Κομοτηνή, χορηγεί στους τούρκους της Θράκης τεράστια ποσά για αγορά αγρών, καταστημάτων, βιοτεχνιών, έργων υποδομής κλπ, 
Οι ΄Ελληνες πολιτικοί, με θεατρινισμούς  και κοκορομαχίες, έχουν αποχρωματίσει εθνικά τη νεολαία, η οποία, μη γνωρίζοντας το σκοτεινό και βρώμικο παρασκήνιο  σε βάρος της  Ελλάδας, διαδηλώνουν μαζικά για το Πολυτεχνείο, τον Γρηγορόπουλο,  τον Ζακ Κωστόπουλο και άλλους Εθνικούς ήρωες, ενώ παράλληλα συμπαραστέκονται στις περιβόητες συλλογικότητες, αντιεξουαστές, ομοφυλόφιλους, αναρχικούς, διεμφυλικούς Ρουβίκωνες κ.λ.π. !!!. 
 Είμαστε για γέλια και για κλάματα μαζί.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου