4/8/20

Λήψη μέτρων από στην Στερεά και την Βοιωτία για την αντιμετώπιση του COVID 19


Τέσσερα το κρούσματα κορονοϊού στη Δαύλεια- φόβοι για “λοκ ντάουν ...

Άλλα 7 νέα δείγματα εστάλησαν για έλεγχο από το νοσοκομείο της Λιβαδειάς μετά την ολοκλήρωση της ιχνηλάτισης των 5 κρουσμάτων που έχουν ήδη διαπιστωθεί ενώ σε καραντίνα θα παραμείνει μέχρι στις 6 Αυγούστου η μαιευτική κλινική και το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ανοιχτή παραμένει η ορθοπεδική κλινική.
Την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας κ. Αθανάσιο Καρακάντζα και την Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά, όπου συζήτησαν για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού COVID - 19 στο Δήμο Λεβαδεών μετά τη θετικοποίηση δείγματος κατά τον προ-εγχειρητικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε ασθενή του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020.

Στη συνέχεια, βρέθηκαν στο κοινοτικό κατάστημα της Δαύλειας και ενημέρωσαν το τοπικό συμβούλιο και τους υπαλλήλους για τα μέτρα προστασίας που  πρέπει να ληφθούν ώστε να αποτραπεί ένα “λοκ ντάουν” στο χωριό.
Κατά τη διαδικασία ιχνηλάτησης του κρούσματος που ακολούθησε και τη διενέργεια εξετάσεων σε οικείους της ασθενούς, θετικοποιήθηκαν τα δείγματα που ελήφθησαν από την κόρη της ασθενούς, του αλλοδαπού συντρόφου της και του νεογέννητου μωρού τους.
Ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σύμφωνα με της οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., η μητέρα και το νεογέννητο μεταφέρθηκαν σε ειδική πτέρυγα σε Νοσοκομείο των Αθηνών, ενώ ο σύντροφός της με μέριμνα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μεταφέρθηκε στην οικία του στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Λεβαδέων, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας και η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση.  Κατόπιν συνοδευόμενοι από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Μιχάλη Σαγιάννη και Ιωάννη Δήμου μετέβησαν στην Κοινότητα Δαύλειας όπου συναντήθηκαν και ενημέρωσαν σχετικά με την κατάσταση το τοπικό Συμβούλιο, τους Δημοτικούς Συμβούλους Δαύλειας και τους εργαζόμενους στο Δημοτικό Κατάστημα Δαύλειας.
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων υπογράμμισε ότι οι δημότες πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμοι και να τηρούν πιστά τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. για την προστασία τους και την προστασία των οικείων τους.
Με ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Θανάση Καρακάντζα καθώς και της Χωρικής Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά , ολοκληρώθηκε επιτυχώς η μεταφορά των κρουσμάτων σε στην Περιφέρεια όπου είναι και ο τόπος κατοικίας τους.
«Σε απόλυτο συντονισμό με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τον ΕΟΔΥ, το Διοικητή του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, Θάνου Τσαντίλα, καθώς  και την Ελληνική Αστυνομία, τηρήσαμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ως καθ΄ ύλην αρμόδιοι για τη διαχείριση τέτοιων κρίσεων.
Παρακαλούμε τους πολίτες της Δαύλειας  αλλά και του ευρύτερου Δήμου, να τηρήσουν όλα τα μέτρα προστασίας έτσι όπως ενημερώθηκαν με την παρουσία τόσο του Δημάρχου Γιάννη Ταγκαλέγκα, όσο και τη δική μας, στην Τοπική Κοινότητα Δαύλειας.
Εδόθησαν σχετικές οδηγίες  στο Δήμο για τη διαχείριση του θέματος.
Ο ιός  είναι εδώ. Με ψυχραιμία και σύνεση διαχειριζόμαστε όλοι τις καταστάσεις και βεβαίως η ατομική ευθύνη του καθενός μας είναι εκείνη, η οποία θα ελαχιστοποιήσει από δω και μπρος  τα κρούσματα”, τόνισαν σε δηλώσεις τους η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Θανάσης Καρακάντζας.

Λήψη μέτρων για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Στερεά ...
Τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στο σύνολο της Επικράτειας τα τελευταία 24ωρα, καθώς και η απαραίτητη αύξηση επιπέδου ασφαλείας με στόχο την προστασία τόσο του γενικού πληθυσμού, όσο και των ευπαθών ομάδων, απασχόλησαν τη Δευτέρα, 3 Αυγούστου  2020, τη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία υπό τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, με τη συμμετοχή αρμοδίων Αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας. 
Από τη σύσκεψη προέκυψαν τα ακόλουθα συμπεράσματα και συμφωνήθηκαν οι εξής ενέργειες:
• Επιβεβαίωση κάλυψης όλου του προσωπικού της ΠΣτΕ με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό (μάσκες, αντισηπτικά κλπ) και ιδιαιτέρως όσων στελεχών έρχονται σε επαφή με το κοινό.
•  Αυστηροποίηση των ελέγχων εισόδου στα κτίρια όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων.
•  Εντατικοποίηση των ελέγχων από τα μικτά κλιμάκια της ΠΣτΕ και της ΕΛΑΣ σε χώρους συνάθροισης κοινού με σκοπό τη διασφάλιση της μέγιστης δυνατής τήρησης των πρωτοκόλλων ασφαλείας και εν τέλει της δημόσιας υγείας.
•  Συνέχιση της ταχείας και αποτελεσματικής διαχείρισης των τυχόν κρουσμάτων σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, τα Νοσοκομεία και τους Δήμους της Περιφέρειας για την ιχνηλάτηση, τη διενέργεια τεστ, τη μεταφορά και την απομόνωση ή απομάκρυνση των κρουσμάτων, ώστε να εκμηδενίζονται οι πιθανότητες εξάπλωσης του ιού.
•  Ειδική μέριμνα για τη διαχείριση κρουσμάτων σε τουριστικές περιοχές.
«Ο κορωνοϊός είναι εδώ και η εξάπλωσή του πρέπει να μας κρατά σε εγρήγορση. Κερδίσαμε την πρώτη μάχη την άνοιξη, υπό πιο αντίξοες συνθήκες. Πλέον έχουμε γνώση, εμπειρία, υγειονομικό και ιατρικό εξοπλισμό. Αυτό, όμως δε μας εφησυχάζει. Αντίθετα μας δημιουργεί μεγαλύτερη ευθύνη, να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και οι πολίτες της, είμαστε και πρέπει να παραμείνουμε ασφαλείς.», δήλωσε
ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου