22/7/20

Όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, από τα Εργατικά Κέντρα Λιβαδειάς και Θήβας


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ : ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ...

Με παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς έκλεισαν τα καταστήματα των Πολυεθνικών Αλυσίδων τα οποία είχαν ανοίξει την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 στην πόλη της Λιβαδειάς.
«Ήδη με τη συνεχή πίεσή μας κάποιες αλυσίδες καταστημάτων  στην πόλη της Λιβαδειάς, που προσπαθούσαν να ανοίξουν άλλες Κυριακές, πήραν το μήνυμα και δεν άνοιξαν καν», σημειώνει το Ε.Κ. Λιβαδειάς.
Και προσθέτει: «Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο αποδείχτηκε  ένα αναποτελεσματικό και αποτυχημένο μέτρο για την αύξηση του τζίρου (όπως λένε και τα επίσημα στοιχεία) και δεν αποτέλεσε ποτέ απάντηση στην καταναλωτική ανάγκη. Το μόνο που κατάφερε είναι να ισοπεδώσει τους εργαζόμενους. Η υπεράσπιση του κεκτημένου της Κυριακάτικης αργίας είναι αναγκαία , όσο ποτέ άλλοτε και είναι υπόθεση όλων μας.
Καταλήγοντας το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες για από κοινού τη μάχη προκειμένου να μην καταργηθεί η Κυριακάτικη αργία.


Επίσης και το Εργατικό Κέντρο Θήβας με αφορμή την περασμένη Κυριακή 19 Ιουλίου “μια ακόμη Κυριακή που τα μαγαζιά είναι ανοιχτά πανελλαδικά στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος των 8 Κυριακών”, λέει όχι στο άνοιγμα τω καταστημάτων τις Κυριακές.
“Η κυβέρνηση, εκπληρώνοντας τη βούληση των μεγάλων πολυκαταστημάτων, των ξένων αλυσίδων στο εμπόριο,  που θέλουν να οδηγήσουν στο κλείσιμο τις μικρές επιχειρήσεις στο εμπόριο, έρχεται και διαμορφώνει συνθήκες για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές με φωτογραφικές διατάξεις.
Στοχεύοντας στην καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος για τους εμποροϋπαλλήλους και το δικαίωμά τους για ανάπαυση προωθούν γενικευμένη επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης.
Ένα μέτρο αναποτελεσματικό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει ότι από την αγορά λείπει το εισόδημα από τους εργαζόμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες για κατανάλωση και όχι ο χρόνος”, τονίζει το Ε.Κ. Θήβας.
Παράλληλα ζητά από τον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας να πάρει απόφαση, τα καταστήματα να είναι κλειστά όλες τις Κυριακές του Χρόνου.
Καταλήγοντας το Εργατικό Κέντρο Θήβας υπογραμμίζει ότι η Κυριακή είναι αργία, καταγγέλλει “τη στρατηγική της κυβέρνησης που υπηρετεί τη βούληση των πολυεθνικών στο εμπόριο που εκμεταλλεύονται εργαζόμενους και καταναλωτές” και κάνει γνωστό ότι μαζί με τα σωματεία μέλη του θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την επαναφορά ανθρώπινων εργασιακών σχέσεων και αξιοπρεπών μισθών.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου