13/7/20

Το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη υποδέχεται την Τετάρτη ο Δήμαρχος Λεβαδέων Γ. Ταγκαλέκγας


Δήμαρχος – Δήμος Λεβαδέων

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, υποδέχεται το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη, το οποίο διοργανώνει συνάντηση εργασίας με τα μέλη του, την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 στις 17:00μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας στη Λιβαδειά.
Στη συνάντηση θα παραβρεθούν μόνο οι Δήμαρχοι και οι τεχνικές ομάδες του Δικτύου, που υλοποιούν αντίστοιχα στις πόλεις τους το πρόγραμμα «ESTIA II: Μίσθωση Διαμερισμάτων σε αιτούντες άσυλο».
Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις  αποχωρήσεις των αναγνωρισμένων προσφύγων και την παύση παροχών και υπηρεσιών του ESTIA,  η μετάβαση του προγράμματος ESTIA II  στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο καθορισμός της νομικής υπόστασης του Δικτύου καθώς και ο προγραμματισμός των επόμενων βημάτων του Δικτύου.

Το Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη αποτελεί μια πρωτοβουλία δήμων της Ελλάδας που ανταλλάσσουν και σχεδιάζουν μαζί καλές πρακτικές στον τομέα της ένταξης μεταναστών και προσφύγων, προκειμένου μέσω συντονισμένων δράσεων και παρεμβάσεων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο να επιτύχουν την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.
Το έργο του Δικτύου Πόλεων για την Ένταξη υποστηρίζεται από την  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τον  Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης στη βάση τριμερούς συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων.
Στο Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη συμμετέχουν οι ακόλουθοι 13 δήμοι της χώρας: Αθηναίων, Αγίου Δημητρίου, Ηρακλείου Κρήτης, Θεσσαλονίκης, Ιωαννιτών, Καρδίτσας, Λαρισαίων, Λεβαδέων, Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας, Πειραιώς, Τήλου, Τρικκαίων και Τρίπολης.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου