21/7/20

Κώστας Σωτηρόπουλος: Ένας μεγάλος Περίπατος στα καταστήματα της Λιβαδειάς


Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος ο Κώστας Σωτηρόπουλος – Sirios ...

Επίθεση στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας εξαπέλυσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος (της παράταξης της Κατερίνας Μπατζελή) Κώστας Σωτηρόπουλος με αφορμή τους ελέγχους στο πλαίσιο προστασίας απο τον κορωνοϊό.
“Η πανδημία του covid-19 περιόρισε σημαντικά τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης, οδηγώντας πολλούς επαγγελματίες σε οικονομικό αδιέξοδο. Για περισσότερους από τέσσερις μήνες ο κλάδος της εστίασης συνεχίζει να αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες δυσκολίες και σε συνδυασμό με το επικείμενο 2ο κύμα της πανδημίας, το μέλλον αυτών των επιχειρήσεων διαφαίνεται αβέβαιο.

Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας αντί να δώσει χείρα βοηθείας, κάνοντας συστάσεις και ενημερώσεις για τις νέες υγειονομικές διατάξεις, επιδόθηκε στην πόλη της Λιβαδειάς σε αυστηρούς ελέγχους καταλογίζοντας υπέρογκα και εξαντλητικά πρόστιμα. Ο πλέον αρμόδιος, κυβερνητικός εκπρόσωπος κ Πέτσας ξεκαθάρισε πως οι έλεγχοι δεν θα πρέπει να εστιάζουν στα τραπεζοκαθίσματα, αλλά στον συνωστισμό. Σε αντίθεση αυτών, η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας δια του κλιμακίου ελέγχου και μόνο στην Λιβαδειά, καταλόγισε πρόστιμα συνολικής αξίας 40.000 € εξαντλώντας την αυστηρότητα του νόμου για τη θέση και των αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων, σε άδεια από πελάτες καταστήματα”, σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο κ. Σωτηρόπουλος.
Και πρόσθεσε: “Κατόπιν το Σωματείο " Νέα Εστίαση " ζήτησε και πραγματοποίησε συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας. Εκεί λοιπόν τους ανακοινώθηκε η πρόθεση της μη διαγραφής ή μείωσης των προστίμων, καταστρατηγώντας κάθε συνταγματικό δικαίωμα των επαγγελματιών αλλά και προκαταλαμβάνοντας το πόρισμα της ανεξάρτητης Επιτροπής.
Σα να μην έφτανε αυτό, δεσμεύτηκε για την παραχώρηση του συνολικού ποσού των προστίμων, στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, κάτι για το οποίο είναι αναρμόδια, απαιτείται απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και σχετικό αίτημα οικονομικής ενίσχυσης από την διοίκηση του Νοσοκομείου. Και όλα αυτά εφόσον υπάρξει τελεσίδικη απόφαση δικαίωσης των ενεργειών της Περιφέρειας μιας και οι επαγγελματίες έχουν ήδη ακολουθήσει την νομική οδό”.
Καταλήγοντας σημειώνει: “Κύριε Περιφερειάρχη σας καλώ για έναν μεγάλο Περίπατο στο κέντρο της Λιβαδειάς, για να συζητήσετε και να διαπιστώσετε τα ανωτέρω από τους θιγόμενους επαγγελματίες και το σωματείο τους Νέα Εστίαση”.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου