16/6/20

Στο πλευρό των σχολικών καθαριστριών το Δ.Σ Αλιάρτου - Θεσπιέων


Παράταση έως 31 Δεκεμβρίου για τις οφειλές στο δήμο Αλιάρτου ...

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου –Θεσπιέων, στέκεται στο πλευρό των σχολικών καθαριστριών.
Με ομόφωνη στήριξη όλων των παρατάξεων του, αποφάσισε την έκδοση σχετικού ψηφίσματος στήριξης στις σχολικές καθαρίστριες οι οποίες διεκδικούν τη μονιμοποίηση τους.
“Οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων με το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς της εργολαβίας είναι σήμερα περίπου οκτώμισι χιλιάδες σε όλη τη χώρα. Βρίσκονται σε εργασιακή ομηρία και πληρώνονται ψίχουλα, στους περισσότερους δήμους με καθυστέρηση μηνών και ανάλογα με το ρυθμό καταβολής της δόσης χρηματοδότησης. Αυτό το προσωπικό,  με έως και 15 χρόνια δουλειάς στα σχολεία, σηκώνουν στους ώμους τους τον κρίσιμο τομέα υγιεινής και καθαριότητας των σχολικών μονάδων,  μια και το μόνιμο προσωπικό καθαριότητας των σχολείων παραμένει διαχρονικά λειψό και σε ένα μεγάλο μέρος του έχει πια συνταξιοδοτηθεί”, τονίζει το Δ.Σ. του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων.


Και προσθέτει: “Η πανδημία έφερε στην επιφάνεια με μεγαλύτερη ένταση το πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων, που αφορά τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και όχι απλά την καθαριότητα των αιθουσών με το πέρας της διδασκαλίας. Ανάγκες, που  είναι ανελαστικές για την υγιεινή των παιδιών.  Δε μπορούμε να μιλάμε σοβαρά για ουσιαστική καθαριότητα των σχολικών μονάδων εάν δεν υπάρχει μόνιμο και επαρκές προσωπικό με πλήρη δικαιώματα”.
Στο πλαίσιο αυτό το Δ.Σ. ομοφωνα διεκδικεί από την κυβέρνηση τη μονιμοποίηση των ήδη υφιστάμενων σχολικών καθαριστριών που για χρόνια κρατιούνται σε ομηρία και πληρώνονται με τα ψίχουλα της εργολαβίας της αίθουσας.
“Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η γενναία χρηματοδότηση των δήμων ώστε να ανταποκριθούν με επάρκεια στο έργο της καθαριότητας των σχολικών μονάδων και τη διασφάλιση με σύγχρονους όρους της υγιεινής παιδιών και εκπαιδευτικών”, υπογραμμίζει το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου