23/6/20

Δράση «Αντιγκράφιτι» με το νέο μηχάνημα πλύσης - απολύμανσης


Δήμος Θηβαίων: Δράση «Αντιγκράφιτι» με το νέο μηχάνημα πλύσης ...

Η βελτίωση της εικόνας της πόλης και των κοινοτήτων του δήμου Θηβαίων συνεχίζει να είναι προτεραιότητα για την δημοτική αρχή.
“Θέλουμε να ζούμε σε μία πόλη όμορφη και καθαρή, θέλουμε να έχουν οι δημότες μας καλύτερη ποιότητα ζωής. Μπορεί να ακούγεται κοινότυπο αλλά εμείς το κάνουμε πράξη ή τουλάχιστον προσπαθούμε. Μόνο που σ’ αυτή την προσπάθεια θέλουμε τους δημότες συμμέτοχους και κοινωνούς, γιατί η πόλη είναι οι πολίτες της”, δήλωσε ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου, με αφορμή τη δράση αντιγκράφιτι που ξεκίνησε η Δνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Θηβαίων.

Η αρχή έγινε από τη γραφική πέτρινη βρύση της συνοικίας Πυρί Θήβας, που βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου του Αμφείου, με τη συμβολή του σύγχρονου μηχανήματος απολύμανσης και πλύσης που απέκτησε ο Δήμος Θηβαίων.
Σταδιακά θα γίνεται αποκατάσταση της εικόνας πέτρινων και μαρμάρινων κατασκευών και άλλων επιφανειών,  που έχουν κακόγουστο και χωρίς νόημα τις περισσότερες φορές γκράφιτι. 
Όπως πρόσθεσε ο κ. Δήμαρχος «Το γκράφιτι είναι μια μορφή της τέχνης του δρόμου που έχει αναδείξει κατά καιρούς και σημαντικούς καλλιτέχνες. Όμως, όταν γίνεται σε μία περιουσία που δεν σου ανήκει ή σε μνημεία που έχουν μία πολιτιστική ή αισθητική αξία, χωρίς τις απαιτούμενες άδειες, τότε μιλάμε για έλλειψη σεβασμού στο κοινωνικό σύνολο».

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου