25/5/20

Εκδηλώσεις Μνήμης στη Λιβαδειά για την 19η Μαΐου, επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ολοκληρώθηκαν από τον Σύλλογο Ποντίων Βοιωτίας "Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ",οι εκδηλώσεις Μνήμης για την 19η Μαΐου,Επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Την Κυριακή 24 Μαΐου 2020-σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις.
Το πρωί εψάλλη Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη,στον Μητροπολιτικό Ναό Λιβαδειάς, παρουσία των Βουλευτών Βοιωτίας Γιώτας Πούλου και Γιώργου Μουλκιώτη, του Δημάρχου Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα, του Περιφερειακού Συμβούλου Γιάννη Περγαντά, οι οποίοι κατέθεσαν στεφάνι, του Προέδρου του Δημ. Συβουλίου Λιβαδειάς Αλέξανδρου Μητά,του Αντιδημάρχου Θανάση Καλογριά, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτη Αγνιάδη, εκπροσώπων Συλλόγων και φορέων.
Στην  Επετειακή ομιλία του ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδος & Νήσων και Πρόεδρος του "ΕΥΚΛΕΙΔΗ", Τριαντάφυλλος Υφαντίδης, αναφέρθηκε στους διωγμούς των Ποντίων από τους Νεότουρκους και στην καθολική απαίτηση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για Παγκόσμια αποδοχή και αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Την Παρασκευή 22 Μαΐου τα μέλη του Χορευτικού μας τμήματος σχημάτισαν στο κέντρο του Συλλόγου με κεριά το γράμμα "G" από την λέξη Γενοκτονία-στιγμή ιδιαίτερα συγκινητική για όλους.
Την Τρίτη 19 Μαΐου-ανήμερα της Επετείου- στα Γραφεία του Συλλόγου “Ο Ευκλείδης” σε μια συμβολική κίνηση συγκεκριμένος αριθμός (λόγω των μέτρων ασφαλείας για την πανδημία) μελών και εκπρόσωποι Συλλόγων άναψαν δάδες σε ένδειξη Τιμής και Μνήμης των Γενοκτονηθέντων, την ίδια μέρα επισκέφθηκε τα γραφεία και ο Αντιδήμαρχος Μάριος Σάκκος ενώ ο Σύλλογος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την την Αστυνομική Διεύθυνση Λιβαδειάς για την συμβολή της.



ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου